VGC vraagt extra aandacht voor bibfunctie Muntpunt

© Saskia Vanderstichele

Het kersverse VGC-akkoord vraagt aan Muntpunt om haar functies van bibliotheek en informatiehuis evenwichtig uit te bouwen. Daarbij moet bijzondere aandacht naar de bibliotheekwerking gaan.

Muntpunt is naast een moderne hoofdstedelijke bibliotheek ook een informatie- en communicatiehuis voor Vlaanderen in Brussel. In het verleden kreeg de instelling al de kritiek dat die communicatiefunctie de bibwerking dreigde te overschaduwen. Met name collegelid Bruno De Lille ventileerde dat standpunt in naam van het vorige VGC-college.

In het bestuursakkoord van de VGC, dat we konden inkijken, is er aandacht voor die kwestie.

In de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen Muntpunt, de VGC en de Vlaamse Gemeenschap “zal worden benadrukt dat de opdrachten bibliotheek en informatiehuis (megafoon) van Muntpunt evenwichtig worden uitgebouwd. Bijzondere aandacht wordt hierbij gegeven aan de bibliotheekwerking”, heet het.

Muntpunt toonde zich sinds zijn recente oprichting ook een erg actieve organisator en coördinator van evenementen, die vaak door of met partners worden georganiseerd. Die voelen zich daarbij soms overvleugeld door de communicatie van Muntpunt.

In het VGC-bestuursakkoord weerklinkt een echo van die bezorgdheid. “Muntpunt (…) versterkt de gemeenschapscommunicatie met respect voor het projecteigenaarschap.”

Muntpunt, dat zijn bezoekersaantallen vorig jaar flink zag groeien, kampte vorig jaar ook met tekorten, nadat het VGC-college minder betaalde dan oorspronkelijk aangekondigd.

In de toekomstige beheersovereenkomst komt er een oplossing”, kondigt het akkoord aan. “De modaliteiten inzake de financiering dienen uitgeklaard en opgenomen te worden in een nieuwe beheersovereenkomst."

De VGC vraagt ten slotte om "een voorzichtig begrotingsbeleid en een verantwoord gebouwenbeheer.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Skaters vragen Brussel om begrip en infrastructuur
  • De Ring rond Brussel: Hoe Vlaanderen veel geld kan besparen
  • 150 bronnen in de stad: 'We hebben dit water nodig in een drogere wereld'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Theater Aan Zee: De reus in de mens
  • Portrait à fleur de peau de Pitcho Womba Konga
  • Rue de Manchester: la destination estivale la plus prisée des Bruxellois
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement