Vier directieleden GIMB verdienen samen jaarloon van 1 miljoen

© Belga
09/03/2017

De vier leden van het directiecomité van de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel (GIMB), waarvan één intussen met pensioen is, verdelen onder elkaar ruim 1 miljoen euro aan brutolonen. Ze krijgen daarbovenop nog verschillende voordelen. Dat is donderdag te lezen in Le Soir.

Omdat het Brusselse investeringsvehikel maar een beperkte omvang heeft - er werken zowat 50 mensen - verrast het bedrag verschillende leden van de raad van bestuur. Zij spreken zich anoniem uit in de krant en zeggen "uit de lucht gevallen te zijn" toen ze de cijfers ontdekten.

Het gaat om Serge Vilain (voorzitter), Etienne Noël (adjunct-directeur), Jean-Luc Vanraes (ondervoorzitter) en Eddy Van Gelder (directeur). Zij zijn met hun vieren goed voor bijna een derde van de loonmassa van de GIMB en zijn filialen, in totaal 3,6 miljoen euro.

Het salaris van de voorzitter en de adjunct-directeur komt op respectievelijk 292.000 euro en 214.000 euro bruto, werd bevestigd aan de krant. De verloning van de twee anderen zou zich in "een gelijkaardige grootteorde" moeten bevinden".

Sinds 1 maart 2017 is directeur Eddy Van Gelder wel met pensioen. "Op dit moment is er geen vervanging", zegt ondervoorzitter Vanraes aan BRUZZ," we doen nu met drie verder."

Noël is ook schepen in Schaarbeek, en stond bij de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van burgemeester Bernard Clerfayt. Vanraes is ook OCMW-voorzitter en gemeenteraadslid in Ukkel voor Open Vld. De twee zeggen "hun voltijdse functie bij de GIMB", waar ze verloond worden, op persoonlijke titel uit te voeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni