Vlaams Belang opent meldpunt onverdoofd slachten

Voor het islamistische offerfeest worden traditiegetrouw veel schapen geslacht.

Op de eerste dag van het islamitische Offerfeest opent Vlaams Belang een online meldpunt voor onverdoofd thuisslachten. Burgers kunnen er terecht om gevallen van illegale thuisslachtingen en gevallen van sluikstorten van slachtafval te melden.

De partij hekelt het feit dat er in Vlaanderen en Wallonië al een algemeen verbod op onverdoofd slachten van dieren is gestemd, maar dat dit nog niet het geval is in Brussel. Ze vindt het onbegrijpelijk dat een parlementair voorstel van de fractie in het Brussels parlement is weggestemd door alle andere partijen. "Ook door Groen en N-VA", zo stelt de partij in een persbericht. "Ook de Brusselse regering, met staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) voorop, heeft niet de moed om het onverdoofd slachten een halt toe te roepen."

Het stuit het Vlaams Belang eveneens tegen de borst dat in Brussel niet wordt opgetreden tegen de illegale thuisslachtingen. Daarom heeft de partij een meldpunt in het leven geroepen waar burgers gevallen van illegale thuisslachtingen en gevallen van sluikstorten van slachtafval kunnen melden.

Het meldpunt is te vinden op de website van de Brusselse afdeling van het Vlaams Belang. Er is niet alleen een Nederlandstalig, maar ook een Franstalig contactpunt voorzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?