Dyab Abou Jahjah, lijsttrekker Be.One Brussels Parlement

| Dyab Abou Jahjah

Vlaams Belang start podcast met Dyab Abou Jahjah als eerste gast

© Belga
11/10/2021

Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken lanceert een maandelijkse podcast onder de naam 'Toogpraat'. Het is de bedoeling om op "taboeloze en politiek incorrecte manier een onbevangen gesprek te hebben." De eerste gast is ex-politicus en opiniemaker Dyab Abou Jahjah.

Vorig jaar lanceerde de partij al een wekelijkse Youtube-uitzending "VB-TV" waarin parlementsleden geïnterviewd worden over hun activiteiten in het parlement. De podcasts moeten uitvoeriger worden en ook tegenstanders van de partij aan het woord laten.

"Het is de bedoeling om figuren van allerlei strekkingen uit te nodigen – ook tegenstanders. We zijn immers van mening dat niet polarisatie het probleem is van onze democratie, want meningsverschil en debat vormen de voedingsbodem van een gezonde democratie. Nee, het is net het uitsluiten van andersdenkenden dat een gevaar – zo niet het grootste – vormt voor onze democratie," vindt Van Grieken. De partij lanceerde in september ook al een app om mensen rechtstreeks te bereiken. De partij meent dat ze gecensureerd wordt door klassieke en sociale media.

De nieuwe podcast bevat vijf segmenten. Eerst wordt kort het favoriete drankje van de gast besproken en uitgeschonken. Hierna beantwoordt Van Grieken in de 'Wa zal 't zijn'-ronde een grote vraag van de gast. Vervolgens heeft Van Grieken een vraag voor de gast in de 'Pakt er enen van mij'-ronde. In 'Wie betaalt de rekening' bespreken beiden de grote uitdagingen voor de toekomst.

In 'Tournée générale' krijgt de gast tot slot een tiental tegenstellingen voorgelegd. De podcast wordt eerst via de app van de partij uitgezonden om 17 uur en hierna via alle courante kanalen zoals YouTube, Spotify, Apple Podcasts en Amazon Music.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni