| de hoofdzetel van het Vlaams Belang aan het Madouplein

Het Vlaams Belang verplaatst zijn hoofdkantoor van het Madouplein naar enkele straten verder. Plaatsgebrek ligt aan de basis van de beslissing.

Al 34 jaar heeft Vlaams Belang zijn hoofdkwartier in de Madoutoren, hartje Sint-Joost-Ten-Node. Maar aan dat verblijf komt nu einde, bevestigt VB-voorzitter Tom Van Grieken aan Het Laatste Nieuws. De partij verhuist namelijk naar een blok enkele honderden meters lager, in de Hertogstraat. Nog dichter gesitueerd bij het Vlaams en federaal parlement.

Volgens Van Grieken liggen vooral praktische besognes aan de basis van de beslissing, namelijk een gebrek aan plaats voor alle medewerkers (ondanks een aantal renovaties) en een groeiende ergernis over de inkomhal die al een aantal keer vernield werd door vandalisme.

Op termijn zal de partij het gebouw in de Hertogstraat, geschat op een waarde van twaalf miljoen euro, helemaal betrekken.

Opmerkelijk: er zitten momenteel nog andere huurders is, en niet bepaald de grootste vriendjes van Vlaams Belang, namelijk het European Network Against Racism, de koepelvereniging van een rist Europese antiracismeorganisaties, en Brussel Net, een departement van Brussels minister van Leefmilieu en Netheid Alain Maron (Ecolo).

Aan Het Nieuwsblad bevestigt de partij dat het om louter toeval gaat. "Nee, het was niet opzettelijk.”

De partij garandeert dat iedereen zijn huurcontract kan uitzitten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni