Vlaams Belang voert symbolisch actie bij kabinet Jan Jambon

vlaams_belang

Het Vlaams Belang heeft dinsdag symbolisch actiegevoerd aan het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Daarmee wil de extreemrechtse partij de "eenzijdige oversubsidiëring" op de politieke agenda zetten, zegt fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Chris Janssens.

Met de actie wil het Vlaams Belang protesteren tegen de "kwistige subsidies" die de Vlaamse regering volgens haar geeft aan het "multiculturele en links-activistische middenveld", aldus de partij. Ze haalt onder meer het voorbeeld aan van de subsidie van bijna 400.000 euro voor de Turkse Unie en de 800.000 euro voor het Minderhedenforum en Join.Vlaanderen.

"Er gaat steeds minder aandacht naar de eigen cultuur en individuele verantwoordelijkheid. Dit blijkt onomstotelijk uit het subsidiebeleid van deze regering", zegt Vlaams Belang. "Geconfronteerd met onze bezwaren over de gesubsidieerde organisaties en de manifeste eenzijdigheid van de subsidies, blijft Jambon zich verschuilen achter 'onafhankelijke' beoordelingscommissies die zelf dus allerminst pluralistisch zijn en waar een linkse 'ons-kent-ons'-cultuur heerst", zegt Janssens.

Een delegatie van Vlaams Belang trok daarom dinsdag symbolisch met koffers naar het kabinet van Jambon. Op de koffers stonden namen van geviseerde organisaties, "links-activistische of etnisch-culturele organisaties of betoelaagde projecten waarop volgens onze partij niet alleen kan, maar zelfs móét bespaard worden", aldus het Vlaams Belang.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?