Voetbalbond zit samen met Brusselse politici na dreigement Courtois

François De Keersmaecker, voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, en Koen De Brabander, secretaris-generaal bij de federatie, hebben woensdag 15 februari een onderhoud met vertegenwoordigers van de stad Brussel, zo maakte de KBVB maandag bekend. Het onderhoud komt er na het dreigement van Alain Courtois, eerste schepen van de stad Brussel, om de toegang tot parking C volgende maand na Batibouw op te schorten.

Courtois deed zijn uitspraken afgelopen weekend in de krant l'Echo. Hij wil met een eventuele sluiting van de parking de druk op de gemeenten in de omgeving van het te bouwen Eurostadion verhogen. Voor die gemeenten, waaronder Grimbergen, zou bij een sluiting de verkeersdruk erg verhogen tijdens grote evenementen op de Heizel.

De KBVB vreest verkeerschaos tijdens de Bekerfinale en de interland tegen Griekenland. "Zo'n beslissing zou uiteraard grote gevolgen hebben op vlak van mobiliteit in het kader van de door ons in het Koning Boudewijnstadion georganiseerde events, te beginnen met de finale van de Croky Cup op zaterdag 18 maart en de wedstrijd van onze Rode Duivels tegen Griekenland op zaterdag 25 maart", meldt de KBVB.

"Nu woensdag 15 februari hebben onze Bondsvoorzitter François De Keersmaecker en Secretaris-generaal Koen De Brabander een onderhoud met de vertegenwoordigers van Stad Brussel in de hoop een constructieve oplossing te vinden in het belang van de supporters, zowel van de beide Croky Cup finalisten als van de Rode Duivels."

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook