Voka boos over 'middeleeuwse toestanden' op Kleine Ring

© Roan Van Eyck

Na een brandje maandagmorgen in een technische ruimte van de Rogiertunnel werd de belangrijke verkeersader doorheen de hoofdstad afgesloten. Voka vindt dat de maat vol is. "Het wordt tijd dat de Brusselse regering ingrijpt. Het volstaat niet een renovatieplan te hebben. Plannen snel en efficiënt uitvoeren is nog belangrijker", zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

"We roepen de Brusselse regering op om versneld werk te maken van een volledige renovatie van de tunnels, want dergelijke incidenten brengen onze economie ernstige schade toe", vindt Maertens.

"Oplapwerk is niet genoeg. De staat van onze Brusselse tunnels is middeleeuws. Dergelijke incidenten zullen blijven voorvallen."

Voka is ook niet te spreken over "een totaal gebrek aan communicatie bij de problemen" van maandagochtend. "Het kan toch niet dat in deze digitale tijd mensen ongeïnformeerd de tunnels inrijden die volledig geblokkeerd staan. Wij vragen dat het Brusselse Gewest eindelijk een hedendaags communicatiebeleid uittekent en implementeert."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?