Didier Reynders, lijsttrekker MR voor de Federale Kamer

| Didier Reynders, lijsttrekker MR voor de Federale Kamer.

Voordracht Reynders als Eurocommissaris voor Raad van State

EC
© Belga
26/08/2019

Vlaams Belang start een procedure bij de Raad van State tegen de nominatie van vicepremier Didier Reynders tot Europees Commissaris. De extreemrechtse partij vindt dat de minderheidsregering in lopende zaken niet bevoegd is zulke beslissingen te nemen, zegt Kamerfractieleidster Barbara Pas.

Afgelopen weekend had de N-VA ook al kritiek geuit op de nominatie van Didier Reynders (MR) als Eurocommissaris. Nu neemt het Vlaams Belang dus juridische stappen om de voordracht aan te vechten.

Vlaams Belang ziet het al niet zitten dat twee Europese topjobs in "francofone liberale handen komen", nu Reynders Europees Commissaris wordt en premier Charles Michel voorzitter wordt van de Europese Raad. Maar los daarvan is het voor Pas onaanvaardbaar dat deze beslissing wordt genomen door een regering in lopende zaken "die niet bevoegd is om zulke beslissingen te nemen".

De partij is daarom van plan de nominatie juridisch aan te vechten bij de Raad van State. "Lopende zaken kunnen nu eenmaal niet worden uitgebreid om electoraal afgestrafte politieke vriendjes aan een win-for-life te helpen", besluit Pas.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Didier Reynders , eurocommissaris , Vlaams Belang

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni