| Fouad Ahidar

Vooruit.brussels wil systeem waar je positie op wachtlijst sociale woning kan raadplegen

RF
25/09/2023

Vooruit.Brussels wil een nieuw systeem waar je meer informatie verkrijgt over je positie op de wachtlijst voor een sociale woning. Parlementslid Fouad Ahidar pleit daarvoor bij bevoegd staatssecretaris Nawal Ben Hamou (PS) in de commissie Huisvesting.

Vooruit.Brussels wil een gecentraliseerd systeem waar kandidaat-huurders van een sociale woning meer informatie krijgen over hun positie op de wachtlijst voor een sociale woning. De vraag komt van parlementslid Fouad Ahidar aan staatssecretaris voor Huisvesting Nawal Ben Hamou (PS), in de commissie Huisvesting van het Brussels Parlement.

“Veel mensen moeten jaren wachten voor ze terechtkunnen in een sociale woning. Dat geeft stress, zeker omdat het voor kandidaat-huurders vandaag zeer moeilijk is om zicht te krijgen op hun positie op die wachtlijst. Dat moet anders”, volgens Ahidar.

In Vlaanderen zou er al een online gecentraliseerd systeem bestaan waar kandidaat-huurders zelf de status van hun dossier kunnen raadplegen. “In Brussel daarentegen geraak je enkel aan informatie via fysieke bezoeken of telefonisch contact met de bevoegde instanties”, vergelijkt Ahidar.

Bevoegd staatssecretaris Ben Hamou zal binnenkort contact leggen met de Vlaamse administratie om te bekijken welke aspecten Brussel zou kunnen overnemen.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni