Voorzitter N-VA Schaarbeek stapt op

Lieven Van Mele, voorzitter van de N-VA Schaarbeek, stapt uit de partij. Het nieuws komt minder dan een maand na het vertrek van Dirk Berckmans, gemeenteraadslid in Molenbeek.

Van Mele richtte mee de N-VA-afdeling in Schaarbeek-Evere op. Hij was tot juni fractiemedewerker in het Brussels Parlement. Van Mele was voordien journalist en woordvoerder van enkele MR-ministers, waaronder Hervé Hasquin. Hij werkte ook voor de Nederlandse ambassade.

Nu heeft hij zijn ontslag ingediend. Veel wil hij er niet over kwijt. "Ik wil niet natrappen, maar ik kan wel zeggen dat er veel ruzies zijn binnen de N-VA in Brussel. Het is een krabbenmand."

De lijstvorming met het oog op de regionale verkiezingen van 25 mei dit jaar zorgde voor ongenoegen bij de lokale afdelingen. 

Eind oktober waren er arrondissementele verkiezingen van de N-VA Brussel. Die leidde tot een quasi volledige ploegwissel.

Onlangs heeft ook Dirk Berckmans, gemeenteraadslid in Molenbeek, de N-VA de rug toegekeerd. Hij richtte een nieuwe partij op samen met een Franstalige ex-CDH'er.

Parlementslid Cieltje Van Achter, ondervoorzitter bij de afdeling Schaarbeek-Evere, zal tot er een vervanger is aangeduid de honneurs waarnemen in de afdeling.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?