Wemmel opnieuw in de aanval tegen Eurostadion

© Jaspers & Eyers Architects / Ghelamco

De gemeente Wemmel dient voor de tweede keer bezwaar in tegen mogelijke vergunningen voor het Eurostadion en bijbehorende complex op Parking C. Het schepencollege besliste eveneens om in beroep te gaan als er toch vergunningen zouden uitgereikt worden.

Dat meldt Het Nieuwsblad

Terwijl Wemmel voor de eerste vergunningsaanvragen wél om advies werd gevraagd, is dat bij de nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag van Ghelamco niet meer gebeurd.

De burgemeester Walter Vansteenkiste (WEMMEL) vindt dat dat geen pas geeft. Het stadion komt immers op 50 meter van de gemeentegrens en zal ook gevolgen hebben voor Wemmel. Zo vreest de gemeente voor wateroverlast en insijpeling van grondwater.

“Het project is zo'n 450.000 m2 groot, terwijl het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) maximaal 70.000 m2 toelaat", zegt Vansteenkiste in de krant. “De Vlaamse regering heeft destijds dat GRUP net in het leven geroepen omwille van de problemen rond mobiliteit op en rond Parking C en de Ring.”

Wemmel stelt zich ook vragen over de veiligheid en de mobiliteit. Mochten er vergunningen voor de bouw van het Eurostadion worden afgeleverd, dan gaat Wemmel in beroep. 

600 bezwaarschriften
Bij de gemeente Grimbergen zijn meer dan 600 bezwaarschriften binnengekomen in het kader van het openbaar onderzoek naar de omgevingsvergunningsaanvraag voor de bouw van het stadion. 

Het schepencollege van Grimbergen neemt op 20 november een beslissing over het advies aan de Vlaamse regering die daarna al dan niet zal vergunnen.Ondertussen is de buurtweg die door Parking C loopt, nog steeds niet afgeschaft, waardoor er sowieso nog geen vergunningen kunnen worden verleend. 

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?