Werner Daem lanceert verkiezingscampagne

Het kartel SP.A-Spirit lanceert vandaag haar campagne voor de komende verkiezingen in Jette. Van een akkoord over een gezamenlijke lijst met de PS is er dit jaar geen sprake. Werner Daem trekt naar de kiezer met een campagne die controverses en conversaties moet losmaken.

Werner Daem nam reclameman Wim Schamp onder de arm. Die bedacht de titel 'Controverse of conversatie' voor de verkiezingscampagne. "Werner Daem is een controversieel product," zegt Wim Schamp. "Je moet beginnen met het product, daarom beginnen met een controverse. Ik vermoed dat door de controverse de conversatie wel zal volgen."

Met een reeks controversiële stellingen probeert Daem het debat aan te zwengelen over tolerantie, een daadkrachtige staat, solidariteit en de kloof tussen burger en politiek. In zijn brochure staan stellingen zoals 'We zijn allemaal kinderen van Allah' of 'een ernstige politieker doet niet aan dienstbetoon.'

"Het gaat eigenlijk over verdraagzaamheid, over de vastberadenheid van de overheid, over solidariteit. Het gaat er ook over dat de politiek er de mond van vol heeft dat er een kloof is tussen de burger en de politiek maar niet goed realiseert hoe groot die kloof is," zegt Werner Daem. "We hebben dringend nood aan een polyvalente zaal waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, aan een echt drugbeleid en we moeten in de gemeenten ervoor zorgen dat de deuren van de mensen opengaan en niet dichtgaan."

Elke openbare dienst moet gratis zijn, schrijft Daem. Maar wie zal dat betalen ? "Gratis is het moderne verhaal van de solidariteit. We betalen allemaal belastingen. Met die belastingen moeten we er in slagen om zaken te financieren. Door het beter aanwenden van de belastinggelden moeten we er in slagen om diensten gratis te leveren."

In tegenstelling tot de vorige gemeenteraadsverkiezingen is er dit jaar geen akkoord om een gezamenlijke lijst te vormen met de PS. Enkel voor Werner Daem hield de PS in Jette een plaatsje vrij, maar voor Daem was dat te weinig. Het kartel koos er daarom voor om met een aparte lijst op te komen. De lijst SP.A-Spirit blijft wel open staan voor onafhankelijken en Franstaligen.

Binnenkort stelt Daem het verkiezingsprogramma en de kandidaten van zijn lijst voor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?