Zennetuin heropent half mei, maar alleen in het weekend

© AC Molenbeek
| Het kleine park - op enkele meters van het kanaal - is via de Koolmijngraversstraat te bereiken.

De Zennetuin, vlakbij het kanaal in Molenbeek, heropent halverwege mei gedeeltelijk. Dat kondigde burgemeester Catherine Moureaux (PS) aan tijdens de gemeenteraad op woensdagavond. Buurtbewoners vroegen met een interpellatie om de heropening van het parkje, dat inmiddels een half jaar is gesloten.

Burgemeester Moureaux legt uit dat het parkje was gesloten wegens overlast door straatdealers op die plaats. "We willen vermijden dat het park een no go-zone wordt," zegt ze. "Zoals jullie je nu mobiliseren om het park te openen, waren er in het verleden mensen die het park wilden sluiten."

Moureaux biedt wel haar excuses aan voor het gebrek aan communicatie daarover. Omwonenden kwamen in oktober voor een voldongen feit te staan toen ze het park gesloten aantroffen. Ook daarna was het voor hen niet eenvoudig om meer informatie te verkrijgen over de sluiting van het parkje.

De politie heeft volgens Moureaux ondertussen aan de problematiek gewerkt. Halverwege mei zal het parkje weer kunnen heropenen tijdens het weekend. Ze maant de omwonenden aan om in contact te blijven met de chef van de gemeenschapswachten om zo samen over creatieve oplossingen na te denken.

Beatriz Pérez Martín, de buurtbewoonster achter de interpellatie, betreurt dat het parkje niet eerder zal kunnen heropenen dan halverwege mei. Het verzoek om het park te heropenen wordt door honderd buurtbewoners ondersteund. Ze erkennen het door de burgemeester geschetste beeld niet en betreuren dat de burgemeester veiligheidsproblemen op deze manier oplost.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?