Reno

© Saskia Vanderstichele
Onze score
Het jonge restaurant Reno gooide hoge ogen in de nieuwste Guide Delta, dat het meteen bombardeerde tot "coup de cœur" op het gebied van de bistrokeuken. Het was dan ook met hooggespannen verwachtingen dat we naar het mooi gerenoveerde herenhuis met zijn zwarte vloeren, strakke witte muren en gouden plafond trokken.

We werden hartelijk onthaald door Bruno, vennoot van chef Karel. Het terras was nog niet open, maar een tafeltje vlak bij de openstaande deur maakte veel goed. We kregen een lekkere amuse met quinoa, pesto, tapenade en tomaat die veelbelovend de toon zette voor een Belgisch-mediterrane maaltijd. We combineerden het beste van beide werelden en begonnen met de huisgemaakte garnalenkroketten (€12). Deze waren correct en werden geserveerd met een veegje tomatencoulis, wat wel een verfrissende combinatie opleverde.

Ons hoofdgerecht, een ossobuco met gremolata en Milanese risotto (€16,50), stelde echter teleur. Het vlees bestond bijna voor de helft uit vet, en een overdaad aan tomatensaus kon de wat droge risotto niet compenseren.

Aan de overkant van de tafel bleek een nochtans erg lekkere tatin van geitenkaas met gekaramelliseerd witloof en een appelsalade (€10,50) de consistentie van een hoofdgerecht te missen.

In de hoop op een positieve afsluiter bestelden we nog een chocolademousse (€6,50). Deze werd kunstig opgediend en was goed van smaak, maar liet jammer genoeg bij zowat iedere hap een velletje gelatine in onze mond achter.

Wel in het voordeel van Reno speelt het aangename decor, de toffe bediening, de kleine maar mooie wijnkaart en niet te vergeten de prijzen. 's Avonds kunt u hier voor een zeer schappelijke 19,80 euro een driegangenmenu bestellen - een rariteit in Brussel.

Laten we dan ook hopen dat de chef gewoon slecht had geslapen, en dat u meer geluk hebt dan wij wanneer u beslist een bezoekje te brengen aan het restaurant in de Legrandlaan.

adres: Reno, Legrandlaan 11, Brussel - 02-642.96.29
gesloten: maandag (dinner), dinsdag (dinner) en zaterdag (lunch)

02-642.96.29
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Klimaatactiviste Youna Marette: 'Klimaat is bijna trendy geworden'
  • 1030/0 herdenkt doodgereden journaliste
  • Buurtinformatienetwerk aan de Zavel
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Superheroes Never Die: Art Spiegelman
  • Taxiwars. De drive van Tom Barman
  • Paying for it: la Brute donne voix aux prostituées
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement