Restaurant: Be Lella

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
20/07/2008
Aan de nu prachtig gerenoveerde Luchtvaartsquare opende de familie Poulgouras, eigenaar van de luxehotels Manos Premier en Manos Stéphanie, nog niet zo lang geleden het eerste designboetiekhotel van de hoofdstad, Be Manos. Dat is even luxueus en verfijnd als de twee andere hotels, maar de stijl is er radicaal anders. Geen sierlijke plafonds en Louis-de-zoveelste-meubilair, maar een strak en zeer modern interieur. Zwart en wit voeren er de boventoon, met hier en daar accenten in het zilver.

Ook restaurant Be Lella past perfect in het geheel, en is ook voor niet-gasten een bezoekje waard. Wie wil gaan dineren in Be Lella, moet wel even zoeken naar de ingang, want het hotel heeft zich vakkundig afgesloten van de buurt rond de Zuidlaan door een zwarte glazen entree. Even lijkt het wel of je in een dubieuze nachtclub binnenstapt. Maar eenmaal binnen merk je dat dit geen flauw afkooksel is van de hippe loungetrend, maar the real deal. De muren zijn bekleed met een trompe-l'oeil van een zwarte vacht, en de grote kroonluchters, een aaneenschakeling van glasbellen, trekken meteen de aandacht. Alleen het abnormaal hoge aantal mensen die op hun eentje dineren verraadt dat men in een hotel zit.

De kaart van Be Lella is gevarieerd, met enkele Belgische accenten. We bestelden als voorgerecht de huisgemaakte garnaalkroketten (19 euro). Een flinke portie, maar dat mag ook wel voor die prijs. Ze waren niet slecht, maar de smaak van de garnaaltjes kwam er niet echt uit. Als hoofdgerecht kozen we voor een kalfsmedaillon met shiitakepaddenstoelen en een sausje ingedikt met Orval-bier (25 euro). De paddenstoelen waren een tikje te hard gebakken, maar het stuk vlees was wel perfect gebakken en heerlijk mals. Minder opgetogen waren we over onze tarte tatin met een bolletje bourbonvanille-ijs (9 euro), die veel te flets en klef was.

We vonden Be Lella absoluut de moeite voor het interieur, maar de keuken stelde toch teleur. Misschien waren de verwachtingen te hooggespannen door de stevige prijzen (hoewel die nog meevallen in vergelijking met de prijzen van de kamers: 345 > 580 euro per nacht) en de uitstekende keuken van dat andere Manos-restaurant, Kolya.

:: Be Lella - Luchtvaartsquare 23-27, 1070 Anderlecht, 02-520.65.65
Open: maandag > vrijdag 12 > 15.00 (diner enkel na reservatie)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni