Menu

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni
Hoe slagen de kelners van Divino erin om zo gedienstig te zijn? Sommige klanten kunnen zo moeilijk doen. Mijn vrienden en ik bijvoorbeeld...

Die zaterdagavond hadden we twee tafels gereserveerd in plaats van één en het kostte ons drie kwartier om te bestellen. We wilden een rode wijn, maar vanwaar kwam die huiswijn? "Een kleine, maar uitstekende Franse wijn? Neen, een Italiaanse dan? Maar zijn ze niet te sterk, die Italiaanse wijnen van u?" De kelner wil naar de keuken hollen om het alcoholgehalte te checken. "Tussen 13 en 14 graden, echt? En u hebt niets anders? Een rode Italiaanse, niet te zwaar? Echt niet? Goed, de huiswijn dan. En die Italiaanse salade, hoe is die bereid? Kan ik die salade krijgen zónder de mozzarella en de olijfolie?" De kelner laat zich niet opnaaien. Hij heeft andere katten te geselen, de snijmachine is stuk en daardoor kunnen we carpaccio noch Bresaola-ham bestellen. En natuurlijk wilde ik net een plak Bresaola, en bleef maar vragen of de panne nog niet verholpen was. Gelukkig deden we er zo lang over om te beslissen wat we wilden eten, dat ze gerust een nieuwe snijder hadden kunnen bestellen en laten leveren! Het moet gezegd, een keuze maken was niet gemakkelijk. Zo serveren ze bij Divino meer dan 25 verschillende pizza's (8 > 11 euro), die hun verlokkelijke geur verspreiden over het restaurant. De eetruimte is eigenlijk wel een beetje somber, volledig opgetrokken uit bruin en oranje zoals de Brusselse metrostations in de jaren 1970. Wij bestelden de penne Norma met tomaten, rucola, aubergines (8,90 euro), rigatoni met vier kazen (8,90 euro), een Italiaanse salade met broccoli, vijgen, tomaten, pijnboompitten (zoals gevraagd zonder mozzarella en olijfolie, (8,90 euro) en een bord Bresaola met een slaatje van Treviso en parmezaankaas (8,80 euro). Over het algemeen waren we tevreden met wat we voorgeschoteld kregen en we hadden zelfs nog plaats over voor het dessert: een niet al te sterk gesuikerde, stevige sabayon (5,50 euro), een heerlijke fruitsla met een lichte met kirsch geparfumeerde kaasmousse (6,50 euro) en in (wat ranzige) mascarpone gedoopte aardbeien (5,50 euro). Kortom een aangenaam adresje dat niet te duur is.

:: Divino - Kartuizersstraat 56, 1000 Brussel, 02-503.39.09

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad