Restaurant: Eb en Vloed

De restaurants op de Vismarkt hebben er weer een geduchte concurrent bij: Eb en Vloed. In een ver verleden herbergde het pand met La Marée al eens een chic restaurant, maar later verloederde het prachtige gebouw tot een benzinestation. De voorbije twee jaar werd het terrein gesaneerd en kreeg het gebouw een grondige facelift.

De nieuwe eigenaars, Thierry Everard en Hervé Beaumenil, een Luxemburger en een Fransman, kozen voor de naam 'Eb en Vloed'. Even verderop bestaat nog steeds een restaurant La Marée in de Vlaamsesteenweg.

Everard en Beaumenil werkten een heel eigen concept uit, met een licht interieur waarin het centrale pronkstuk de schelpvormige bar is die ze zelf ontwierpen. Maar het geheel oogt nog een beetje kaal en koel, zeker als er weinig mensen zitten.

Toch is Eb en Vloed best een bezoekje waard, voor zijn mooie visgerechten en ruime aanbod aan schaal- en schelpdieren, die rechtstreeks vanuit Bretagne worden ingevoerd. Zo kan de prijs danig worden gedrukt: een volledige kreeft kost bijvoorbeeld 22 euro, een spotprijs in vergelijking met de meeste andere visrestaurants in de buurt. Voor 22,50 euro krijgt u een schaaldierenschotel met zes oesters van verschillende soorten, twee kammosselen, twee tapijtschelpen, drie mosselen, roze garnaaltjes en een langoustine. Er zijn ook plateaus vanaf 29 euro.

Wij bestelden als voorgerecht gemarineerde zalm met gember en verse munt, een emulsie van wasabi en raketsla (15,25 euro). De vis was lekker vers en kwam mooi tot zijn recht tussen de gelukkig erg subtiele smaken van de gember en de munt. Vervolgens kozen we voor een stukje kabeljauw met stukjes truffel, een kleine stoemp met prei en truffelextract (27 euro), dat ons aangenaam verraste.

Wel valt op dat een stuk kabeljauw hier meer kost dan een hele kreeft, terwijl het nog een van de goedkopere gerechten is op de kaart. Voor een stukje jonge tarbot met een slaatje van tarwe, witloof en gekonfijte tomaatjes betaalt u 32 euro en voor een gebakken zeetong telt u 38 euro neer. En dat is misschien toch wat te veel in een buurt waar de beste visrestaurants van de stad samentroepen.

:: Eb en Vloed, Sint-Katelijneplein 22, Brussel/, 02-229.00.09

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over