Restaurant: Kamilou@Wiels

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
02/05/2009
Mocht u van plan zijn binnenkort een bezoekje te brengen aan de nieuwe tentoonstelling van Luc Tuymans in de voormalige brouwerij Wielemans-Ceuppens, dan kunt u dat misschien combineren met een hapje in Kamilou, de cafetaria die zich in de imposante brouwzaal of inkomhal van het museum heeft gevestigd.

Verscholen tussen de reusachtige koperen brouwketels kunt u er een tafeltje kiezen. De sfeer in Kamilou is prettig en ontspannen. Soms misschien zelfs wat te ontspannen, want aangezien alle consumpties aan de toog moeten worden besteld, lopen de wachttijden er soms hoog op. Wie een koffie bestelt, moet immers geduldig wachten tot eerdere bestellingen helemaal afgewerkt zijn. Maar laat dat de pret niet bederven. Grote keuken moet u hier uiteraard niet verwachten, maar wel een fris aanbod van verse bereidingen waarmee men een eigen bord kan laten samenstellen, broodjes, salades en quiches. Voor 7 euro kun je vier bereidingen aanwijzen in de vitrine van de koeltoog. Wij smulden van rundvlees in een oosters sausje met een vleugje citronella, gehaktballetjes in een pittige rode saus, een salade van kikkererwten met spinazie en een fris linzenslaatje. Voor een luttele 1,50 euro meer konden we nog een extra bereiding kiezen. Wij lieten ons verleiden door een heerlijke, ietwat grove guacamole met avocado, rode ui en tomaatjes. Wie liever een broodje bestelt, kan kiezen uit wel dertien soorten tegen erg redelijke prijzen: een broodje Mexico met witte bonen, rode en groene paprika en chorizo (3 euro), de Cap Verde met tonijn, artisjok, pesto, verse munt en pijnboompitten (3,50 euro). Ook de salades zijn erg redelijk geprijsd (5 > 6,50 euro). Rode draad is de wereldkeuken en het gebruik van biologische producten en fair-tradeproducten. Aangemoedigd door zoveel lekkers besloten we toch nog een nagerecht te bestellen: kaastaart met speculaas (2,50 euro). Alweer helemaal niet duur, maar zelfs aan deze prijs is er een grens waar we niet onder wensen te gaan. De kaas was korrelig en geschift, en rustte op een zompige bodem waarvan alleen de smaak in de verte wat aan speculaas deed denken. Wat jammer voor een voor het overige prima maaltijd.

:: Kamilou@Wiels - Van Volxemlaan 354, 1060 Sint-Gillis, 02-347.30.33
Open: wo > za 12 > 19.00, zo 11 > 18.00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni