Restaurant: La Cueva de Castilla

La Cueva de Castilla is een van de bekendste Spaanse restaurants die Brussel rijk is, en met reden. Dat uitgeweken Spanjaarden hun weg vlotjes naar Schaarbeek en dit restaurant vinden, is niet alleen leuk voor de sfeer, maar wil ook heel wat zeggen over de kwaliteit van het restaurant.

Erg trendy is het allemaal niet, maar best een stuk gezelliger dan in de doorsnee-eetgelegenheid in Spanje, waar men de beste kost vaak onder de kilste tl-lampen moet nuttigen.

Naast het vaste aanbod op de menukaart heeft La Cueva ook dagelijks een uitgebreid schoolbord vol dagsuggesties. Wij lieten ons meteen verleiden door een van de voorgerechten op het bord: piquillos gevuld met eend en morcilla (zwarte pens) a la plancha, een riojana-saus met witte druifjes en een bladerdeegje met gedroogde vijgen (€16). Een voltreffer.

Ook aan de overkant van de tafel bleken de kalfsniertjes met lomo (varkensvlees) op een bladerdeegje met een mousse van gevogelte, erwtjes en mojo canario-saus (€17) een schot in de roos.

Ondanks de copieuze voorgerechten genoten we verder van onze hoofdgerechten: respectievelijk een zarzuela van verse vis en zeevruchten (€24) - de Spaanse variant op de Franse bouillabaisse, en een stuk ovengebakken zeebaars met noten, citroen en een picada van groentjes met bloemkool en een mousseline van sardientjes (€24). Wat een feest!

Andere veelgekozen specialiteiten van het huis zijn onder meer fideuá in verschillende gedaanten: met zalm, spinazie, zeevruchten en geitenkaas (€20); met zeevruchten, calamares en scampi's (€20), of met calamares en inktvisinkt (€21). Of wat dacht u van een echte paella met gevogelte en zeevruchten (€20)? Bestel dit echter alleen als u veel honger hebt, want de omvang van de borden is indrukwekkend.

Wij zetten echter dapper voort en kozen als nagerecht nog voor een crema catalana, de Spaanse versie van een crème brûlée (€6), en het enige alternatief voor een hele reeks ijscoupes. Bij dit alles dronken we enkele glazen heerlijk pittige huiswijn (€4). Uiteindelijk betaalden we slechts 39 euro per persoon, want wie voor-, hoofd- en nagerecht bestelt, betaalt een vaste prijs. Reken uw korting maar zelf uit.

:: La Cueva de Castilla, Collignonplein 14, Schaarbeek - 02-241.81.80
gesloten op dinsdag (avond) + woensdag en zaterdag (middag)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over