Menu

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni
Horecazaken op en rond het Oud Korenhuis, het lieflijke pleintje naast het Sint-Jansplein, zijn veelal een kort leven beschoren. Dat is niet altijd een slechte zaak, want zo kunnen ze tenminste plaats ruimen voor nieuwe restaurants als L'atelier de Michel D - een nieuwkomer waarvan we hopen dat het een blijver wordt.

Michel D - voluit Doukissis - kent u misschien al van vroeger, toen hij achter het fornuis van Hotel Leopold stond in de Luxemburgstraat, of toen hij in 1997 de Prosper Montagnéprijs kreeg voor de beste Belgische chef. De voorbije twee jaar startte hij de keukens van het Brusselse Casino op, om zich nu weer met volle overgave te storten op zijn eigen restaurantkeuken. L'atelier de Michel D is een goed gekozen naam, omdat het een relatief kleine zaak is waar duidelijk met veel liefde en vakmanschap wordt gesleuteld aan de gerechten die de keuken verlaten.

Wie strategisch plaatsneemt in de zaal, kan de chef zelfs op de vingers kijken terwijl hij in de open keuken zijn meesterwerkjes prepareert. 's Middags kunt u er een lunchmenu van drie gangen bestellen voor 19 euro, wat geen geld is voor de verfijndheid die u op uw bord krijgt. Maar wij besloten wat uitgebreider te proeven van 's mans kunsten en kozen voor het 'Menu de Michel D', bestaande uit vier gangen (€45). Na een kleine en veelbelovende degustatie - een soepje en een sneetje eendenfilet met walnoten - kregen we als voorgerecht een rémoulade van babykreeft en knolselder, met een infusie van schaaldierenolie. Vervolgens verscheen er een heerlijk geurend stuk zeeduivel met Chimay-saus en gekaramelliseerd witloof - perfect gegaard en met het soort sausje dat u tot de laatste druppel oplepelt, alle etiquettevoorschriften ten spijt. Hoofdgerecht was jonge eend uit Dombes met peer in rode wijn en een kruidenjus, alweer verrukkelijk en zeer verfijnd. Als afsluiter kregen we een fris glaasje met een elegantere versie van een smoothie van perzik en kiwi.

Een lust voor het oog en bovendien de ideale afsluiter om niet met een zware maag naar huis te moeten gaan. Al moeten we toegeven dat het hapje chocoladepatisserie dat we van onze tafelgenote afsnoepten ook niet te versmaden was. Voor de prijs hoeft u het alvast niet te laten, want met dit menu krijgt u waar voor uw geld.

Wie echter liever iets tussen een lunch en een uitgebreid menu in heeft, kan uiteraard ook à la carte eten. Bij de voorgerechten vinden we onder meer een rundercarpaccio met witte truffelolie, een tartaar van artisjokken en een slaatje met kruiden (€15) en een kort gebakken stuk tonijn met vermicelli op Thaise wijze en snippers ganzenlever (€17). Als hoofdgerecht kunt u bijvoorbeeld een op het vel gebakken stuk zeebrasem kiezen, met een risotto van gebraden inktvisjes (€20); een jonge Anjou-duif met in honing gebakken ganzenlever (€27), of kalfsniertjes op oosterse wijze (€19). Wij zijn er alvast erg gerust in: wat u hier ook bestelt, in orde zal het zeker zijn.

:: L'Atelier de Michel D, Oud Korenhuis 31, Brussel, 02-512.57.00, info@ateliermicheld.be
gesloten: woensdagavond, zaterdagmiddag en zondag

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad