Restaurant: Le Central

Brasserie Le Central in Jette is een van die authentieke, sympathieke Brusselse adresjes waar pretentieloze gerechten worden geserveerd met een vleugje typische zwans waarin men in de Spiegelwijk (oftewel 'de Miroir') zo bedreven is. Zeven dagen op zeven kunt u er terecht, en als het weer een beetje meezit, kunt u genieten van een rustig plekje tussen de bomen in een nochtans levendige buurt.

Het interieur is niet onaardig en is nog bewaard uit de tijd dat Le Central een bruine kroeg was. Bij regen, geniet ruim de helft van het terras van de beschutting van de uitrolbare luifels.

De keuken van Le Central rust op twee grote pijlers: enerzijds de Frans-Belgische brasseriekeuken, anderzijds een uitgebreid aanbod van zeevruchten. Op de kaart staan een aantal zeevruchtenschotels aan prijzen die variëren tussen 18,50 euro en 90 euro (voor twee personen). Wie liever enkel oesters heeft, kan kiezen tussen verschillende soorten (9,50 tot 11,50 euro per half dozijn). Men kan ook à la carte een assortiment samenstellen met oesters, en diverse schaal- en schelpdieren.

Wij bestelden voor- en hoofdgerecht van het suggestiebord dat naast de kaart werd voorgesteld. Als voorgerecht namen we de gamba's met tijm en citroen (16,50 euro). Wat prijzig, maar een zeer royale portie die haast voor een hoofdgerecht zou kunnen doorgaan: twee mooie, grote gamba's met een portie risotto vullen al snel de maag. Veel citroen of tijm hebben we niet geproefd, maar het gerecht was wel erg lekker en ook de risotto had een heerlijk aroma. Hoewel we met dit gerecht eigenlijk al gegeten hadden, namen we als hoofdgerecht de tomaat met grijze garnaaltjes (18,50 euro) - een gulden middenweg tussen het zeevruchtenaanbod en de Belgische specialiteiten. Alweer kregen we een flinke portie, met lekkere garnaaltjes maar nog iets te onrijpe tomaten.

Wat de nagerechten betreft, ditmaal kon onze gebruikelijke hang naar zoetigheid niet op tegen het protest van onze overvolle maag. Het gebeurt niet vaak, maar we hebben verstek laten gaan. We kunnen u wel meegeven dat er op de kaart vooral ijscoupes en een paar klassiekers staan.

:: Le Central - Laneauplein 1, Jette, 02-426.72.34
Open: 7/7

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook