Restaurant : Le Coq en Pâte

Chef Olivier Bacchetta nam Le Coq en pâte over van zijn vader, die het al in 1967 opende in Nieuwpoort, om vervolgens in '79 te verhuizen naar het rustige Woluwe.

Het is er gezellig toeven, en zelfs op een doordeweekse dag zit het restaurant geregeld stampvol.

Het succes van Le Coq en pâte heeft ongetwijfeld te maken met de kwaliteit die de klanten er op hun bord mogen verwachten. Zelfs bij het aperitief viel ons al de kunstigheid op van de gerechten die werden geserveerd.

Gelukkig hoefden we niet op onze honger te blijven zitten dankzij een fris trio van amuses en het lekkere brood met olijfolie. De kaart bevat vooral Italiaans geïnspireerde gerechten met een originele twist.

De prijzen blijven erg redelijk.

Tussen de voorgerechten vind je een bladerdeegje van gamberoni met gegrilde groenten en guacamole (€12) en de antipasto misto van het huis, een mengeling van koude en warme hapjes (€15).

Enkele gerechten voorzien van een rood sterretje springen meteen in het oog − het zijn traditionele Piëmontese bereidingen in een nieuw kleedje. Daar ging onze voorkeur dan ook naar uit: als voorgerecht kozen we voor de geslaagde rundercarpaccio en vitello tonnato 'revisited' (€14).

Als hoofdgerecht namen we een geüpdatete klassieker uit Piemonte: de bollito misto met groenten, bouillon en bagnetto − een typische saus uit de streek (€19). Alweer erg lekker, en een aangename afwisseling van wat wij in België doorgaans als Italiaanse keuken te zien krijgen. De keuken uit Piemonte is immers nogal atypisch: om de strenge winters in de bergen te trotseren wordt er een veel steviger kost − met vlees, truffels en champignons − geserveerd dan in het hete zuiden.

We konden slechts twee minpuntjes noteren. Enerzijds de bediening, die wat sloom verliep door de onervarenheid van de twee jonge obers, en anderzijds het gevaar dat de vorm zou gaan primeren op de inhoud. Zo kregen we tussen onze gerechten door een bolletje sorbet geserveerd dat zo'n zoet en uitgesproken ananasparfum had dat onze honger meteen over was en onze heerlijke rode wijn nergens meer naar smaakte. Maar laat u zeker niet ontmoedigen om dit mooie adresje zelf eens te gaan uitproberen!

:: Le Coq en Pâte, Tomberg 259, Sint-Lambrechts-Woluwe, 02-762.19.71
open van dinsdag tot zondag

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel