Restaurant: Le Fruit de ma Passion

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
27/04/2008
Le Fruit de ma Passion bestaat precies drie jaar en is het levenswerk van Quentin Jadoul, autodidact-chef en baas van de zaak. Zijn streefdoel is naar eigen zeggen de sleur te doorbreken door zijn gasten een parcours vol ontdekkingen en verrassingen voor te schotelen.

Aangezien het nog paasvakantie was en het restaurant het 's middags meestal moet hebben van het zakenpubliek, lag het etablissement er erg rustig bij. Het aanbod op de dagelijks wijzigende menukaart was dan ook eerder aan de beperkte kant: er was een lunch voor 24 euro, met als entree een tartaar van oesters, gevolgd door zeebaars bereid op lage temperatuur op een bedje van preiwit en een carpaccio van gevulde varkenspoot. De combinatie van land- en zeeproducten is een beetje het handelsmerk van de chef, werd ons uitgelegd. En inderdaad: ook de gebakken zeetong (21 euro) die wij als hoofdgerecht bestelden, werd met zijn mousselinesaus met garnaaltjes geserveerd op een bedje van groene en witte asperges - een combinatie die wel aardig was, maar die werd overschaduwd door de petieterige maat van onze vis. Ook de sint-jakobsnootjes met witloof (16 euro) die we als voorgerecht hadden gekregen, waren wat klein en iets te kort en te hevig gebakken. Toch hebben we al bij al best wel lekker gegeten en aarzelden we geen seconde toen ons werd gevraagd of we nog een nagerecht lustten. We kozen voor een koude sabayon met een vleugje amaretto op een bodempje rode vruchten: erg lekker en bovendien bescheiden van omvang en erg licht.

Verrassing
Wanneer we nog eens terugkeren naar Le Fruit de ma Passion, dan zullen we een beter moment uitkiezen, én een uitgebreider gastronomisch menu, samengesteld volgens het humeur van de chef. Dat 'carte blanche-systeem' is immers het succesnummer van het huis: zowat negen op de tien avondgasten kiest ervoor zich te laten verrassen. U kunt uiteraard wel enkele veto's stellen tegen bepaalde ingrediënten die u niet lust, en zelf kiezen hoeveel gangen u wenst, van twee (36 euro) tot zes (68 euro). Bijbehorende wijnen worden per glas (5 euro) geserveerd. En als u echt trek hebt, kunt u nog steeds kiezen voor de ultieme ontdekkingstocht, bestaande uit een hele reeks gastronomische hapjes: de 'Inspiration du chef' (76 euro).

:: Le Fruit de ma Passion - Jean-Baptiste Meunierstraat 53A, 1050 Elsene, 02-347.32.94, info@lefruitdemapassion.be
Gesloten: zaterdag lunch & zondag

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni