Restaurant: Les Super Filles du Tram

Les Super Filles du Tram is een nieuw restaurant in de wijk rond het Flageyplein. Dat is op zich niet zo heel bijzonder, maar Andréanne en Pascale, de 'mama's' van het project, zijn twee moedige en talentrijke jonge vrouwen, en deze eetgelegenheid is al hun tweede.

Hun nieuwe stek ademt de geest van Gudule, hun etablissement achter de kathedraal. Op de mooie kaart staat een gerecht dat al een hele tijd figureert in mijn dromen: een huisgemaakte hamburger.

In de mooie zaal creëren de enorme fresco's van een jonge Gentse kunstenaar een uitbundige en warme atmosfeer. Mijn vriendinnen en ik werden begeleid door de jonge Lucas, twee jaar oud, die van bij onze aankomst een soort staatsgreep onderneemt. Zijn geslalom tussen de tafels, zijn wolfsgehuil bij volle maan en het getokkel op de deur deed me vermoeden dat we meer kans hadden om door de deur naar buiten te worden gegooid dan om iets achter de kiezen te krijgen.

Maar Pascale bleef perfect kalm en bood zelfs aan om de lastpak een aan zijn minitandjes aangepast gerecht voor te schotelen.

Wij kozen voor de klassieke burger (er bestaan er meerdere, waaronder een intrigerende versie met zalm), een sandwich met gegrilde kip, bacon, sla en mayonaise, en worstjes met een huisgemaakte stoemp. De porties zijn gigantisch, de borden mooi en de gerechten smakelijk.

Lucas verslond mijn frieten in een aardewerken bloempot. Ik verkoos zijn heerlijke stoemp. We sloten de maaltijd af met een merveilleux (meringuegebakje met slagroom) en een mont-blanc met kastanjeroom en verlieten de zaak blij en voldaan.

Pascale en Andréanne dromen al van een derde restaurant en komen de hele tijd met nieuwe ideeën, zoals de copieuze zondagsbrunch (€12), of de picknickmandformule in de lente, om buiten lekker van te genieten, rond de vijvers van Elsene bijvoorbeeld.

Maar wie zijn die "filles du tram" eigenlijk, en wat is er zo "super" aan? "Dat zijn die supermeiden die je op de tram ziet en die je de indruk geven dat ze hun hele leven perfect in de hand hebben en dat ze altijd op tijd hun facturen betalen," legt Pascale lachend uit. "Les Super Filles du Tram, dat betekent: waar een wil is, is een weg!"

:: Les Super FIlles du Tram, Lesbroussartstraat 22, Elsene, 02-648.46.60
open: 12 > 15.00 uur en 18 > 23.00 uur

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over