Restaurant: Les Trois Chicons

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
13/03/2010
In het hartje van de knusse benedenstad ligt het restaurant Les Trois Chicons, waar zich tussen de occasionele toerist ook menig Brusselaar laat opmerken.

Het hele interieur ademt de gemoedelijke Brusselse sfeer uit, met zijn eclectische verzameling van sierobjecten gaande van een koe in een tutu tot een Afrikaans masker en een plastic vrouwenbeen dat ergens uit een muur komt piepen.

Elke tafel wordt versierd met een witloofstronkje in een klein vaasje, als knipoog naar de naam van het restaurant. De bediening verloopt erg vriendelijk en gemoedelijk.

De menukaart oogt al even Brussels als het interieur, met klassiekers als een gratin van hamrolletjes met witloof, balletjes in tomatensaus en stoemp met groenten van de dag.

Als voorgerecht bestelden we een witloofslaatje met roquefort, noten, appel en rozijnen (€9,90). Wat we voorgeschoteld kregen, bleek niet meer dan een erg letterlijke interpretatie te zijn: wat snippers witloof, enkele brokjes kaas, hier en daar een rozijn en een walnoot, twee schijfjes appel en een paar druppels balsamicoazijn. Het kleinste kind zou het klaren.

Onze tafelgenoot had het wat beter getroffen met zijn kaaskroketten (€8).

Het hoofdgerecht was smakelijker: onze gevogeltereepjes in Kriek-saus met noorderkrieken (€14,50) waren mals en sappig, al had er voor ons wat meer saus bij gemogen. Een lekker en eerlijk gerecht zoals je het in grootmoeders keuken zou krijgen.

Ons gezelschap stortte zich op de rubriek 'Et patati et patata', bestaande uit bintjes met allerlei toevoegingen. Zijn bintje met Herve-kaas en Luikse siroop (€18) bleek echter niet uit een gevulde aardappel te bestaan, maar uit een hoopje gekookte en geschilde aardappelen op een bedje van sla en overgoten met gesmolten kaas en siroop. Niet slecht, maar ook niet echt super. En dat zou je nochtans wel mogen verwachten als je 18 euro betaalt voor een aardappel.

Van de eerder beperkte dessertkaart bleven enkel nog een paar ijscoupes over, waarvoor we feestelijk bedankten. De prijs voor de sympathie krijgt Les Trois Chicons van ons, maar het aan onze vrienden aanraden doen we niet. Meer dan een pintje zullen we hier in de toekomst helaas niet meer bestellen.

:: Les Trois Chicons, Vossenstraat 9, Brussel - 02-511.55.83

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni