Restaurant: Lilicup

Toen ik op de radio de presentatrice van de ochtenduitzending extatische kreetjes hoorde uitslaan bij het verorberen van cupcakes van Lilicup, heb ik mezelf watertandend beloofd ze zo snel mogelijk zelf eens te proberen.

Cupcakes zijn die typisch Angelsaksische minitaartjes, bedekt met gekleurd suikerglazuur en versierd met kleine snoepjes.

Lilicup huist in een charmant, een beetje ouderwets pand, even vrouwelijk als kinds, met her en der bijeengesprokkelde meubels en veel licht. De speeltjes, zoals de overbekende Fisher Price-telefoon, geven meteen zin om je te laten overweldigen door de warme herinneringen van je kindertijd. Maar ik was hier om te werken en te proeven van zoveel mogelijk cupcakes (€2,50 om mee te nemen, €3,20 om daar op te eten).

Vier heb ik er opgegeten. Het mag duidelijk zijn dat daar enige moed en doorzettingsvermogen voor nodig is. Niet dat het niet lekker was (goddelijk lijkt me zelfs een beter woord), maar het leek wel genoeg voor een hele familie.

De eerste cupcake was er een met pindakaas en bessenconfituur waarvan ik in een soort orgastische slappe lach verzeild raakte. Nooit had ik zoiets geproefd. Het cakeje was mals, gesuikerd en een beetje zout, zacht en teder. Als een duik in de kindertijd en een feest voor de zintuigen: want behalve verrukkelijk zijn de kleine taartjes ook zo mooi dat je soms twijfelt of je ze wel mag opeten. Maar dan proef je ze en wil je meer…

Ik heb nog de vanille-cupcake met roze glazuur geprobeerd, de wortelcake met kaneel en noten, en de chocolade-koffie-cupcake. "Jammer dat u er niet vroeger was," zei Leila, samen met Vanessa een van de charmante oprichters van Lilicup. "U had nog kunnen proeven van de cupcake vanille-violette, onze specialiteit, of die met amandel en citroen met binnenin frambozen, of…"

Beleefd maakte ik duidelijk dat ik die sowieso aan me voorbij had moeten laten gaan.

U daarentegen, beste lezer, moet prompt naar Lilicup om die kleine heerlijkheden te proeven. Ze werken ook met bestellingen en ze kunnen om het even welk type patisserie vervaardigen. Hun geheim proberen te ontrafelen heeft geen zin. Volgens mij zijn het feeën, niet meer, niet minder.

:: Lilicup, Edelknaapstraat 65, Elsene, 02-538.02.68
open van dinsdag tot vrijdag van 10.00 > 17.00 uur en zaterdag van 10.00 > 18.00 uur

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over