De populaire lekkernij die stoemp zou moeten zijn, is verworden tot nietszeggende kost zonder enig reliëf. Gauthier De Baere, de chef van Peï & Meï, brengt daar sinds kort verandering in, op vraag van de tandem achter deze plek: Mike Toch, de manager van zanger Jali, en Jean-Christophe Wagner van de vroegere gaybar Argane Kafé. De menukaart werkt met combinatiemogelijkheden.
Er zijn vier verschillende stoemps waaruit je kan kiezen om te eten bij je “grote stuk” worst, vis, feta... en een “chef saus” als tartaar of kalfsjus… Wij openden onze aanval op de salade van de dag (€8): een bonietfilet met olie, vergezeld van prinsessenboontjes, rode ui, zwarte olijven en bindsla. En daar was niets op aan te merken: de salade was vers en schudde de smaakpapillen wakker.
Daarna bestelden we de stoemp met spinazie, met tarbotfilet en tartaar. Voor 13 euro kregen we een juweeltje voorgezet. Het gerecht werd geserveerd op een houten plank, met in het midden de vis, van mooie kwaliteit en perfect gebakken, op fish-and-chipswijze. Daar net naast stond een glazen potje afgesloten met een deksel waarop spinazieblaadjes lagen. Een ander potje bevatte de tartaarsaus met stukjes augurk, à la minute bereid. De creatie die chef Cédric Cnudde bereidde vanuit een minikeuken, bevatte geen enkele valse noot: de puree was smeuïg en smaakte uitgesproken naar spinazie. Die mooie verrassing vond in het hedendaagse interieur en een verrukkelijke bediening haar gelijke.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.