Restaurant: Rince Cochon

Judith Lachterman
© Agenda Magazine
31/01/2009
De kaart van Rince Cochon is bijzonder klein, maar doet je het water in de mond lopen.

De kaart van Rince Cochon is bijzonder klein, maar doet je het water in de mond lopen. Het was niet gemakkelijk om een keuze te maken tussen de carpaccio van wijfjesree, het bladerdeeggebak met rode poon en guacamole, en ingemaakte sardines. En niet te vergeten het assiette Rince Cochon met vleeswaren en gegrilde groenten (13 euro), die je kunt vervolmaken met een goed glas wijn (2,50-4,50 euro). De specialiteit van het huis is de wijn: natuurlijk, gezond, met een mooie druivensmaak, gemaakt van organisch gewassen druiven, en zonder sulfieten. Net als de kaart is ook de eetruimte van Rince Cochon vrij klein; maar net als de kaart gaat ook van die ruimte een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit, met een grote houten toog, de kleine gedekte tafeltjes, een groot schilderij en de vele flessen wijn. Je ziet hier veel vaste klanten staan knabbelen van de vleeswaren of nippen aan de wijn. Het doet allemaal denken aan een authentieke Sevilliaanse tapasbar. Mijn broer en ik bestudeerden de menukaart erg nauwgezet, terwijl we in hevige onderhandelingen waren verwikkeld over de verdeling van de gerechten. Hij bestelde uiteindelijk een entrecote met frietjes, met sint-jakobsvruchten als voorgerecht, en ik koos voor de carpaccio van wijfjesree, gevolgd door de parmentier de canard (een soort overschotel met eendenvlees). De sint-jakobsvruchten waren verschrikkelijk zout. De serveerster stelde wel meteen voor om ze te vervangen, en de patron verontschuldigde zich overvloedig en bood ons een glas wijn aan. Mijn carpaccio was heerlijk met wat balsamicocrème en truffelolie, krokante hazelnoten en flinters foie gras. De sint-jakobsvruchten en de wijn waren verrukkelijk. Ook onze hoofdgerechten bleken uitmuntend: met op tafel enerzijds een cube roll (een entrecote die smolt in de mond) met een luchtige roquefortsaus en grote, verse frietjes, en anderzijds het ovenschoteltje met eendenvlees, kleine spekblokjes, een brunoise en een garnituur van speculaaskruimels. De afsluiter, een bladerdeeggebakje met appel en kastanjeroom, was hemels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni