Restaurant: Sikou

Judith Lachterman
© Agenda Magazine
22/02/2009
De laatste gastronomische toevoeging aan het hippe Sint-Gillisvoorplein is het ijssalon Sikou. Een ijssalon openen in februari onder de smeltende sneeuw, kan wat vreemd toeschijnen, maar de patrons van Sikou hebben begrepen dat het niet vanzelfsprekend zou zijn om hun brood te verdienen met de verkoop van alleen maar ijsjes, zelfs als ze artisanaal en biologisch zijn. Daarom kun je bij Sikou tijdens de lunch ook proeven van een uitgebreid aanbod aan suggesties en, bij voorkeur, biologische producten.

De laatste gastronomische toevoeging aan het hippe Sint-Gillisvoorplein is het ijssalon Sikou. Een ijssalon openen in februari onder de smeltende sneeuw, kan wat vreemd toeschijnen, maar de patrons van Sikou hebben begrepen dat het niet vanzelfsprekend zou zijn om hun brood te verdienen met de verkoop van alleen maar ijsjes, zelfs als ze artisanaal en biologisch zijn. Daarom kun je bij Sikou tijdens de lunch ook proeven van een uitgebreid aanbod aan suggesties en, bij voorkeur, biologische producten.

Die dag afficheerde het suggestiebord dagsoepen (3,50 euro) met vier groenten, met spinazie, wortelen, linzen of gember; pannenkoeken (8,50 euro) met pancetta en kaas of met spinazie, ricotta en champignons; taartjes (8 euro) met Taleggio-kaas of met kip; filet mignon van varkensvlees met koriander en gember (12,50 euro) en tapas (5 euro) van wortel en pastinaak met koriander of een salade van quinoa met feta en wortelen. In de grote, hypermoderne zaal (als je de prachtige tegelvloer uit het begin van de twintigste eeuw buiten beschouwing laat) staan de tafeltjes op mooie tulpenvoetjes. De keuken kijkt uit op de zaal, die met absintgroene, feloranje en purperen tinten en designverlichting met spaarlampen een en al hipheid uitstraalt. Enige kritische noot: Radio Contact zorgt voor de muzikale achtergrond. Ik koos voor een boekweitpannenkoek met spinazie en de tapas met wortel en pastinaak. Allemaal mooi gepresenteerd en erg lekker, hoewel mijn pannenkoek wat lauw was. Maar ik betreur het nu dat ik niet het varkensvlees van mijn buren heb gekozen... Na de copieuze lunch besloot ik een biologisch ijsje van het huis te nemen, dat een gezond kleurtje had, zonder toegevoegde kleurstoffen. Uit een tiental smaken koos ik voor amandel en een intrigerende Manon, dat alles overgoten met chantillycrème van het huis natuurlijk. Een bolletje ijs kost 2 euro, de kaart voorziet er maximaal vijf (8 euro). Bij Sikou kun je ook pannenkoeken en wafels eten en kiezen uit een twaalftal soorten geparfumeerde groene thee (2,50 euro), koffie (1,80 euro), decafeïne (1,90 euro) en warme chocolademelk of biologische wijn.

:: Sikou - Sint-Gillisvoorplein 31, 1060 Sint-Gillis
Open: 8.30 > 19.00 (gesloten maandag)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni