Resto: Ars Vinorum

Onze score
Hoewel Ars Vinorum knusjes weggemoffeld zit in een klein straatje achter de Naamsepoort, loopt het er gewoonlijk aardig vol. Het publiek is zeer heterogeen en vaak zelfs uitgesproken internationaal.

Het is niet verwonderlijk dat zoveel mensen hun weg vinden naar dit restaurant/deze wijnbar, want de prijs-kwaliteitsverhouding is er werkelijk top en het interieur bestaat uit een fantastische mix van oude gewelven en strakke, architecturale lijnen die een erg gezellig geheel opleveren.

In de zaak zijn er drie zeer verschillende ruimtes, met elkaar verbonden door een resem wijnflessen die uitgestald zijn langs de muren. De menukaart verandert iedere week en bevat telkens een reeks nieuwe (Italiaanse) bereidingen, die uitblinken in eenvoud én creativiteit, zoals orecchiette met scheuten van raapjes en geroosterde amandelen (€17), of ravioli met pompoen, gorgonzola en salieboter (€19).

Het leuke is dat ieder gerecht wordt opgediend met een bijbehorend glas wijn: voor de orecchiette bijvoorbeeld een Morellino di Scansano; voor de ravioli een Sebino. Een leuke manier om de hier soms minder bekende Italiaanse wijnen te ontdekken, maar onderlegde wijnkenners kunnen uiteraard ook hun slag slaan in de uitgebreide wijnkaart.

Wij waren erg blij met onze scaloppina alla sorrentina met gerookte scamorza-kaas en pasta, gecombineerd met een glas Fossetti (€21). Geen tierelantijntjes, geen gefrul, maar straight to the point en met lekkere basisproducten, zoals het een goede Italiaan betaamt. Ook ons voorgerecht, de carne cruda all'albese met een puree van zwarte truffel (€14), was dik in orde, en de flan van parmezaan met roze peper en gekonfijte sjalot (€13) aan de overkant van de tafel was een heuse openbaring. O ja, en vergeet zeker niet ook eens te proeven van de flan caramel van het huis (€6)... Een absolute aanrader!

adres: Reinettestraat 4-6, Brussel, 02-503.39.33
open: maandag > vrijdag van 12.00 > 14.30 uur en 19.00 > 22.30 uur + zaterdag van 19.00 > 22.30 uur

02 503 39 33

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Vrouwen op straat tegen seksuele agressie
  • Union: 'We hebben de top bereikt, maar het allermoeilijkste is om daar te blijven'
  • Analyse: Hoe zou het nog zijn met Neo?
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Sunny Bergman brengt 'Oproerkraaiers' naar Beurscafé
  • Laura Wandel après Cannes, Bruxelles lui déroule le tapis rouge
  • Mohamed Toukabri dances with his mother
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement