Resto: Gou

© Saskia Vanderstichele
Onze score
Hoewel Gou al bijna tien jaar bestaat, zijn we er altijd voorbijgereden zonder het op te merken. Maar wat vroeger een doordeweekse brasserie was, onderging recent een grondige transformatie tot een opmerkelijke plek met een fris, lumineus interieur.

De grote ramen geven je ook bij herfstig weer het gevoel in de tuin te zitten, en de witte basiskleur wordt speels doorbroken door kleurrijke accenten van vintage stoelen, bonte waterglaasjes en dito muurdecoratie.

Opmerkelijk: alles is hier te koop, voor het geval u na het eten geen afscheid kunt nemen van uw authentieke seventiesstoel. Zonder aan het basisconcept te raken - ook tussen de maaltijden door kunt u er terecht voor een zoetigheid of een drankje - wilden eigenaars Lucy en Turan de vernieuwde Gou opwaarderen tot een 'bistronomische' zaak.

Een vrij semantische kwestie: wat ons betreft is de kaart nog steeds die van een luxebrasserie, met als hoofdgerechten klassiekers als filet pur, gegrilde zalm, zeetong (Turan heeft nog in de Sea Grill gewerkt) en américain préparé. Wij startten met een wat prijzige maar zeer lekkere tataki van kort gebakken tonijn in een korst van sesam- en maanzaadjes, geserveerd met een mesclun van salade, gekonfijte gember en een sausje op basis van wasabi (€18).

De mooie verse vis werd prachtig gepresenteerd, maar de portie tonijn mocht wel iets groter zijn voor deze prijs. De artisanale pasta 'Spighe', gevuld met ricotta en truffel, in een sausje van salieboter (€15) was daarentegen wel copieus: dat we bijna de helft lieten liggen was dan ook allerminst te wijten aan de heerlijke smaak. Tot slot bestelden we een coupe 'Dame speculoos' (€8), die weliswaar wat romigheid miste, maar heerlijk baadde in gesmolten chocolade. Een geslaagd diner, dat we graag nog eens herhalen, als de stoelen intussen tenminste nog niet verkocht zijn.

adres: Orbanlan 231, Sint-Pieters-Woluwe, 02-770.20.25
open: 7/7 (keuken: 12 > 23.00 uur)

02 770 20 25

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • De gezichten van de Pride
  • Hoe Brussel Huisvesting al 8 jaar (bijna) geen huurtoelages betaalt
  • Gesprek met VUB-kandidaat-rectoren Jan Danckaert en Dirk Devroey
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Moonchild Sanelly: 'Ik hou van seks, en dat wil ik ook uitstralen'
  • Aimée De Jongh: la nouvelle vague néerlandaise de la BD
  • Kunstenfestivaldesarts: Silke Huysmans & Hannes Dereere
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement