Resto: Le Tram de Boitsfort

Onze score
Trams laten soms lang op zich wachten in Brussel, maar op Le Tram de Boitsfort was het wel héél lang wachten. Aanvankelijk zou het jongste broertje van Le Buzz (een frietbus in Eigenbrakel) tegen de zomer al zijn omgebouwd tot frituur, maar uiteindelijk opende het voormalige tramstel pas begin september de deuren.

Maar het resultaat mag er wezen: het oude model 7000 werd volledig omgetoverd tot een moderne keuken met aan de ene kant een afhaaltoog voor de frituur en aan de andere kant een zithoekje waar je hamburgers, kroketten en salades kunt nuttigen in een fris bamboegroen decor.

Echt comfortabel zitten de steile houten banken niet, maar dit is dan ook geen plek waar je een vijfgangendiner komt uitzitten. Wij bestelden vooraf als smaakmaker een kaaskroket (€4,50) en een garnalenkroket (€7) en stonden versteld van de kwaliteit: beide behoren tot de beste die je in Brussel kunt vinden.

Vervolgens kozen we voor een hamburger 'Le Classique' (€12,50), geserveerd op een reusachtige leisteen met een slaatje en een hele puntzak huisgesneden friet - niet voor de kleine honger! Het vlees was heerlijk mals en sappig gebakken, met cheddar, augurken, tomaat, ui, ijsbergsla en mosterdmayonaise. Zelf zijn we niet echt grote fans van hamburgers, maar hier komen we zeker nog terug.

Je kunt ook originelere bereidingen kiezen zoals de hamburger 'Italien', met mozzarella, pesto, gedroogde tomaten, raketsla en balsamicocrème (€13) of de hamburger 'Savoyard' met reblochonkaas, gegrild grison-vlees (licht gepekeld en gedroogd rundvlees), gekaramelliseerde ui, mosterd en ketchup (€13,50). Voor de vegetariërs is er een variant met een grote portobellochampignon in plaats van vlees.

Alle ingrediënten werden met zorg geselecteerd: zo werd voor de hamburgerbroodjes samengewerkt met La Croquignolle, een kwaliteitsbakker aan de overkant van het plein.

adres: Andrée Payfa-Fosseprezplein 9000, Watermaal-Bosvoorde, 0474-26.84.72
open: 7/7, 11.30 > 14.30 uur + 18.00 > 22.00 uur

0474 26 84 72

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Marc Noppen (UZ Brussel): 'Zorgpersoneel vraagt niet alleen beter loon.'
  • Minister Dalle: 'Ik heb op tafel geklopt voor Brussel'
  • Big City: wat is het verhaal achter het gebouw van Parking Panorama?
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Lefto: 'Zonder de Vlamingen zou onze stad toch anders zijn'
  • Movie lovers unite! Our film reviews are back
  • London poet Jay Bernard, now in residency at Passa Porta
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement