Resto: Les potes en toque

Onze score
Wie in Ganshoren op zoek is naar een restaurant, moet vroeg opstaan: de mogelijkheden zijn er behoorlijk beperkt. Maar sinds kort heeft de gemeente een nieuwe pijl op haar gastronomische boog gestoken: Les Potes en Toque.

Als er over goede eetgelegenheden in het noorden van Brussel wordt gesproken, keren vaak dezelfde adressen terug: La Paix, Friture René, Le Chapeau Blanc en, wat klassieker, L'Auberge de l'Isard.

Wie daarentegen naar een restaurant zoekt in Ganshoren moet vroeg opstaan: de mogelijkheden zijn er behoorlijk beperkt. Maar sinds kort heeft de gemeente een nieuwe pijl op haar gastronomische boog gestoken.

Les Potes en Toque is gevestigd in een oude boerderij uit 1602. Om eerlijk te zijn, deed die locatie ons het ergste vrezen, van schimmelgeuren tot benauwende, houten draagbalken. Maar daar is gelukkig niets van aan.

De plek is aantrekkelijk gemoderniseerd: zeven maanden waren er nodig, maar het restaurant is nu fris en vrolijk georganiseerd rond een indrukwekkende open keuken. Je hebt de deur maar open te duwen om te begrijpen dat de plek een succes is: van de middag tot 14.30 uur gonst het er van het volk.

Wat al die mensen naar binnen trekt, is de traditionele brasseriekeuken die het Brusselse publiek wel weet te waarderen. Wij namen meteen de proef op de som en probeerden de cervelle sauce gribiche (hersentjes met ei, kappertjes en een kruidensaus). Die maakte al het beloofde ook waar, al hadden we de saus graag ietsje vloeibaarder gezien (€11). De textuur van de kalfshersentjes getuigde van een mooie versheid en een correcte gaartijd.

Als hoofdgerecht kozen we voor een van de suggesties: rogvleugel met kappertjes (€24) die best lekker was, al hadden wat meer kappertjes en gesmolten boter de bereiding wat smeuïger kunnen maken.

Gelukkig werd die lichtjes droge toets gecompenseerd door de wijn die ons werd voorgesteld als perfect gezelschap voor onze rogvleugel: een Santenay (€39) van meester Olivier Leflaive. En daarmee besloten we onze maaltijd.

De huisgemaakte desserts houden we voor een volgend bezoek.

adres: Kasteeldreef 71, Ganshoren, 02-428.37.37, info@lespotesentoque.be, www.lespotesentoque.be
open: 7/7 - 12 > 14.30 uur en 18.30 > 22.30 uur

02 428 37 37

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Voor veel Brusselaars moet de energieklap nog komen
  • Acht vragen over de stijgende energieprijzen
  • Waarom Staatsveiligheid de Molenbeekse imam het land uit wil
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Laura Van Haecke over haar webserie 'Hacked' voor Gen Z
  • Helen Levitt: New York comme on ne la verra plus jamais
  • Lucy McKenzie: 'Yes, I can paint cats'
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement