Resto: Park Side

Onze score
Luxebrasserie Park Side ligt, zoals de naam al doet vermoeden, aan de rand van het Jubelpark, op een boogscheut van het drukke Schumanplein, in het hartje van de Europese wijk. Op mooie dagen kun je er op het terras genieten van een vorstelijk uitzicht op de triomfboog en het groen, al moet je daarvoor vaak wel over een rij spitsverkeer heen turen.

Ook het interieur heeft meerdere eyecatchers, zoals de opmerkelijke glazen 'wijnkelder' centraal in de zaal, en een spectaculaire kroonluchter. Andere elementen zoals televisieschermen doen hier helaas wat afbreuk aan en geven het geheel toch een wat onpersoonlijk loungesfeertje.

Net zoals het interieur speelt ook de menukaart op safe - wat niet onlogisch is gezien het heel diverse, internationale publiek. Maar behalve de usual suspects als garnalenkroketten, tonijntartaar, gerookte zalm of biefstuk staan er toch een paar interessante gerechten op de kaart.

Wij waren zeer tevreden met onze knapperige nobashi-bonbons, een soort lichte beignets van scampi in brick-deeg, geserveerd met basilicum, honing en balsamicoazijn (€18), en gingen vervolgens de nostalgische toer op door te kiezen voor een gerecht dat in onze jeugd in zowat alle restaurants van Frankrijk werd geserveerd: quenelles van snoekbaars à l'ancienne met een sausje van schaaldieren (€27).

Touché, het smaakte nét zoals toen. Wie de nostalgietrip wil doortrekken, kan als toetje voor een île flottante gaan, maar wij kozen voor de baba au rhum (€9). Het gebakje werd voor onze neus royaal verzopen in een flinke scheut bruine Havana Club en was erg lekker.

Maar ondanks deze geslaagde maaltijd, die ook nog eens werd opgediend door zeer vriendelijk personeel, kunnen we geen perfecte score geven, want wat ons betreft mist het allemaal toch een beetje smoel.

adres: Blijde Inkomstlaan 24, Etterbeek, 02-238.08.08, www.restoparkside.be
gesloten op zaterdagmiddag

02 238 08 08

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Hoofddoek wordt hoofdzaak: 'Waarom verbergen wie we zijn?'
  • Waarom openingsmatch EK Voetbal niet in Brussel wordt gespeeld
  • Brussel monitort groen vanuit de lucht
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Aili, live in Volta: 'Wij spelen muziek om op te schuren'
  • Festival TB²: La gang décline les mythes au féminin
  • Circle Park Guinguette and other pop-up bars
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement