Resto: Wine in the City

Onze score
Sinds enige tijd merken we dat de natuurlijke band tussen wijn en eten strakker wordt aangehaald en beklemtoond. Dat valt onder meer op in het toenemende aantal zogenaamde 'caves à manger'. Het Jetse Wine in the City is een adres dat er in slaagt om de flessen die het verkoopt vleugels te doen krijgen door er een reeks tapas en bereide gerechten bij aan te bieden.

Het principe? Een wijnhandelaar maakt in het midden van zijn winkel ruimte voor een tafel of twee om genieters toe te staan hun favoriete fles te laten vergezellen van wat lekkers.

Dat aangename idee loopt helaas al te vaak uit op een uniforme bedoening, met heel wat kelderbeheerders die zich tevredenstellen met enkele schijfjes salami of een pot olijven. Alsof een autoverkoper je een model laat testen door je voor te stellen een manoeuvre te maken in de showroom.

Het Jetse Wine in the City is een adres dat er wel in slaagt om de flessen die het verkoopt vleugels te doen krijgen door er een reeks tapas en bereide gerechten bij aan te bieden. Clot de l'Oum, Chiroubles van bij Damien Coquelet, Priorat Giné Giné van Xavi Buil, de cuvée Sagesse van Domaine Gramenon… het zijn heel wat flessen die de bezoeker verleiden vanaf de rekken die het decor van de plek uitmaken.

Tijdens ons bezoek waren we getuige van het harmonische huwelijk tussen een uitmuntende vitello tonnato (€13), opgewerkt met fijne toetsen - paprikacoulis, wasabimayonaise, kappertjes, raketsla -, en het gejodeerde minerale karakter van een Arbois Naturé van bij Frédéric Lornet (€26,50, inclusief €10 kurkengeld, als je de wijn ter plaatse consumeert), die perfect paste bij de saus met tonijn.

Als hoofdgerecht kregen we vijf perfect gebakken sint-jakobsvruchten (€18) die de cantharellen, de ravioli met een compacte textuur en de botersaus mooi afrondden. Als wijn werd ons een Acústic Celler 2011 (€28) voorgezet, een geprononceerde witte Montsant-wijn uit Spanje waarvan de frisse toetsen een wonderlijke dialoog aangingen met de algemene rondheid van de bereiding.

adres: Koningin Astridplein 34, Jette, 02-420.09.20, www.wineinthecity.be
open: di > za van 10.30 > 18.30 uur

02 420 09 20

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Het clandestiene café: verboden avond aan de toog
  • De geldstromen van We Love BXL blootgelegd
  • Dalende verkoop dwingt chocolatiers om creatief te zijn
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Françoiz Breut: Brusselse popbricoleur in Vlaamse velden
  • United Fashion Festival: la mode, aussi, se remet en question
  • Naomi 'Namglam' Waku: makeup is an art form
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement