10.000 handtekeningen tegen lijst Islam

© FM Brussel
02/11/2012
Op het internet circuleert een petitie tegen de lijst Islam. Na vijf dagen hebben meer dan 10.000 mensen hun virtuele handtekening gezet. De initiatiefnemers vinden dat de partij moet verboden worden omdat ze voorstander is van de islamitische wet. Ze zullen de petitie voorleggen aan de burgemeesters van Anderlecht en Molenbeek.

De petitie is gestart door enkele Franstalige Belgen naar aanleiding van een RTBF-reportage met Redouane Ahrouch, verkozen in Anderlecht. In de uitzending sprak de man zich uit voor een invoering van de sharia of islamitische wet.

In een reactie zegt Ahrouch dat hij democratisch verkozen is. "Met twee verkozenen op 685 in het Brussels gewest begrijp ik niet waarom mensen bang zijn van ons", aldus Ahrouch in La Dernière Heure. "Wij zijn democraten. De islam, dat is de mentaliteit doen evolueren, de dialoog aangaan. Ik alleen zal de gemeentepolitiek niet veranderen."

Handen afkappen
Ahrouch geeft wel toe dat hij voorstander is van de sharia. "Wij willen de wet van god uitleggen en als het volk het wil, willen we de sharia invoeren via een referendum over 15 of 20 jaar. Vandaag is het daarvoor veel te vroeg. We zouden teveel handen moeten afkappen."

De man kwam in 1999 al eens op voor de partij Noor en in 2009 met de lijst musulmans.be. Toenmalige programmapunten waren onder meer: de doodstraf opnieuw invoeren en de huwelijksleeftijd vervroegen. Ahrouch neemt geen afstand van die punten maar geeft aan een "meer pragmatische koers" te varen. "We waren toen misschien te ambitieus."

"Natuurlijk willen we geen huwelijken promoten tussen jonge meisjes en oude mannen maar trouwen op jonge leeftijd, met goedkeuring van de ouders, zou beter zijn dan de pil promoten vanaf 12 jaar."

Islam presenteerde zich in Brussel-Stad, Anderlecht en Molenbeek aan de kiezer. In de twee laatste gemeenten haalde de partij telkens een zetel binnen. In totaal stemden meer dan 5.000 mensen op de lijst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni