105.000 Brusselse gezinnen kregen al schoolpremie van 100 euro per kind

© Belgaimage
| Terug naar school.

De meest kwetsbare Brusselse gezinnen ontvingen een schoolpremie van 100 euro per kind. Dit bedrag moet ouders helpen om het nieuwe schooljaar te financieren, iets wat door de coronacrisis voor sommigen nog moeilijker is geworden. Tot nu toe ontvingen al 105.000 gezinnen de premie.

Een nieuw schooljaar is voor gezinnen vaak synoniem met grote uitgaven. Dit jaar vindt die start bovendien plaats midden in een gezondheidscrisis die de financiële situatie van veel gezinnen nog verslechterd heeft. Uit een recente peiling blijkt dat 61 procent van de gezinnen met kinderen zich in de maand september zorgen maakt over hun financiën. Bij gezinnen zonder kinderen is dat maar 38 procent.

Solidaire maatregel

“In een gewest waar 1 op de 5 kinderen in armoede leeft en waar de gezondheidscrisis de armoede van de Brusselaars nog vergroot heeft, moeten wij de meest kwetsbaren onder ons ondersteunen en beschermen,” zegt Bernard Clerfayt (Défi), minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering. “Deze solidaire maatregel dient om meer dan 200.000 Brusselse kinderen de kans te geven om het nieuwe schooljaar te starten met alles wat ze nodig hebben in hun etui en in hun schooltas om goed te kunnen leren”, verklaart Clerfayt.

Sven Gatz (Open Vld), die samen met Clerfayt instaat voor Gezinsbijslagen, benadrukt het voordeel van het huidige model van gezinsbijslagen: “De gezinnen die reeds een sociale bijslag ontvangen zijn reeds gekend bij het overheidsfonds Famiris en bij de vier private kinderbijslagfondsen. Als later blijkt dat andere gezinnen eveneens recht hadden op deze bijslag zal datuiteraard aangepast worden.” Gatz dankt de kinderbijslagfondsen om deze operatie op korte termijn mogelijk te hebben gemaakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?