11-jarig meisje overleden na CO-intoxicatie

© Peter Dhondt-BRUZZ
Updated: 20-11-2021 - 11:22

Een gezin van vijf, waaronder drie kinderen van 3, 4 en 11 jaar, uit Evere is vrijdagavond met een CO-intoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis. De oudste dochter is intussen overleden. Dat meldt Walter Derieuw, de woordvoerder van de Brusselse brandweer.

Het incident deed zich omstreeks 19 uur voor in een pand in de François Van Cutsemstraat in Evere. De vergiftiging werd veroorzaakt door de boiler in de badkamer. De ruimte is krap en heeft onvoldoende ventilatie. De hele familie had vrijdagavond de badkamer gebruikt.

Het hele gezin werd vrijdagavond naar het ziekenhuis afgevoerd. De toestand van de elfjarige dochter was toen zorgwekkend. Zij overleed later in het ziekenhuis. Er is intussen een onderzoek opgestart, meldt het Brusselse parket. Het parket stelde een wetsgeneesheer aan voor het uitvoeren van een autopsie.

Omdat de voorzieningen in de andere appartementen van het gebouw vergelijkbaar waren, werden ze uiteindelijk allemaal afgesloten door een technieker van Sibelga. Om zulke tragische gebeurtenissen te vermijden, herhaalt de brandweer enkele preventietips.

"Zorg voor aanvoer van verse lucht en ventilatie", aldus Derieuw. "Laat een goedgekeurd apparaat plaatsen door een erkende technieker, laat deze ook de verplichte controle uitvoeren en een regelmatig onderhoud. De afvoer van de verbrandingsgassen dient ook conform te gebeuren en gecontroleerd te worden. Besteed ook aandacht aan de CO-waarschuwingen van het KMI."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?