13-jarig joods meisje aangevallen

Een 13-jarig joods meisje is vorige vrijdag geslagen en geschopt door een groep meisjes van Marokkaanse afkomst. Ze houdt een hersenschudding en ontstoken nekwervel over aan het incident en dient klacht in voor antisemitisch geweld. De Brusselse gemeenteraad en Brussels parlementslid Viviane Teitelbaum (MR) veroordelen de aanval.

Het incident vond vrijdagmiddag plaats. Océane, een joods meisje van 13, was onderweg naar huis nadat ze in het sportcentrum van Neder-over-Heembeek een sportles gevolgd had, berichten verschillende Franstalige kranten.

Op een bepaald moment kreeg ze het gezelschap van vijf meisjes met Marokkaanse roots die haar uitscholden, en onder meer met een "Sale juive, retourne dans ton pays" trakteerden. De vijf volgden net als Océane les aan het Pagode atheneum in Laken.

Toen Océane, die volgens haar vader op school al meermaals antisemitische beledigingen te horen kreeg, wat respect vroeg, escaleerde de situatie. Océane getuigt hoe ze aan de haren getrokken werd, een kniestoot tegen het hoofd kreeg en verschillende keren geslagen en geschopt werd.

Hersenschudding en ontstoken nekwervel
Vrijdag legde het slachtoffer een verklaring af bij de politie. Toen ze maandag naar het ziekenhuis ging, bleek dat ze naast kneuzingen op haar hoofd ook een hersenschudding en een ontsteking van de halswervels had overgehouden aan de aanval. Uit angst voor represailles wil ze niet terugkeren naar de school.

Brussels parlementslid Viviane Teitelbaum (MR) en de Brusselse gemeenteraad veroordelen de aanval. "We veroordelen de aanval en dringen erop aan dat de sanctie voor de meisjes die Océane belaagd hebben, groot genoeg is," sprak schepen Faouzia Hariche (PS) op de gemeenteraad maandag.

Bij het Brussels parket is klacht ingediend tegen antisemitisch geweld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?