130 bewoners al maanden zonder verwarming

© brusselnieuws.be
06/02/2012
130 bewoners van appartementen aan het Sint-Lazarusplein zitten nu al maanden zonder verwarming. Als er tegen morgen geen oplossing is, willen ze kamperen in het gemeentehuis van Sint-Joost.

Het gebouw aan het Lazarusplein bevat 64 woningen, waarvan 14 door de gemeente als sociaal verhuurkantoor werden ingericht.

De 130 à 140 bewoners van het gebouw moeten het nu al maanden zonder centrale verwarming stellen. De leidingen van de installatie blijken immers doorgeroest. "In een van de woningen was de temperatuur gedaald tot drie graden," zegt gemeenteraadslid Frederic Roekens (Groen).

Doordat veel mede-eigenaars niet bijdragen tot de kosten voor het gebouw, ontbreekt ook het geld voor een nieuwe installatie, schrijft La Libre Belgique.

Om de grootste nood te lenigen, deelde het sociaal verhuurkantoor alvast elektrische verwarmingstoestellen uit aan haar huurders. "Maar die zorgen meteen voor nieuwe problemen: torenhoge elektriciteitsrekeningen én aartsgevaarlijke toestanden", zegt Thierry Balsat van het Observatoire de l'Habitat en de l'Urbanisme aan brusselnieuws.be. Balsat werd door 30 huurders in de arm genomen om hen te vertegenwoordigen.

Balsat vindt het ongehoord dat het Sociaal Verhuurkantoor - en dus ook de gemeente Sint-Joost - nog steeds geen oplossing heeft voor een situatie die al maanden bekend is. Samen met de huurders plant hij actie. "Als er tegen dinsdagochtend geen oplossing is, gaan we kamperen in het gemeentehuis. Ik denk dat zoiets wel effect zal hebben."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni