14-jarig vermist meisje: parket onderzoekt mogelijk vertrek naar Syrië

Firdaous Bouhaltite Soulaïmane, het 14-jarige meisje uit Ukkel dat sinds afgelopen woensdag vermist is, zou mogelijk geradicaliseerd zijn en op weg zijn naar Syrië. Het is alvast een piste die het parket actief onderzoekt. Het parket vraagt nog steeds dat al wie informatie heeft over Firdaous contact opneemt met de federale politie.

Het Brussels parket noemt de verdwijning van de 14-jarige Firdaous uit Ukkel 'onrustwekkend omdat het om een jong meisje gaat, dat normaal gezien regelmatig naar school gaat, maar op woensdag 24 mei niet op school is aangekomen'. Parket en politie weten niet waar of bij wie het meisje zich bevindt en haar fysieke integriteit is mogelijk ernstig in gevaar.

Naar Syrië?
Het parket laat ook weten dat het rekening houdt met de piste van radicalisering en een mogelijk vertrek naar Syrië.

“Deze hypothese is niet uitgesloten en is een piste die actief onderzocht wordt. Het is vooralsnog niet mogelijk om, op basis van elementen uit het onderzoek, een (nakend) vertrek te bevestigen. Uit de elementen van het onderzoek blijkt wel dat Firdaous nog niet in Syrië geweest is”, klinkt het.

Het parket herhaalt ook dat iedereen die informatie kan verschaffen over Firdaous wordt verzocht contact op te nemen met de federale politie.

Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30300 en via Child Focus op het nummer 116 000. Mailen kan ook via opsporingen@police.belgium.eu

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?