144 kilometer per uur in Leopold II-tunnel

Bij een snelheidscontrole in Sint-Jans-Molenbeek heeft de politie in februari een auto geflitst die aan een snelheid van 144 kilometer per uur door de Leopold II-tunnel raasde. De toegestane snelheid bedraagt er 50 kilometer per uur.

Het is niet de enige keer dat er dergelijke overdreven snelheden gemeten worden. In maart flitste de politie in dezelfde tunnel een auto aan 132 kilometer per uur, zo laat de politie van de zone West weten.

Zowel in februari als in maart controleerde de politie meer dan elfduizend voertuigen op snelheid. Daarvan reden 4.200 automobilisten aan een te hoge snelheid. De meeste betrapte chauffeurs kregen een proces-verbaal opgestuurd, een aantal bestuurders moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren.

De flitspalen in de zone West controleerden in dezelfde periode bijna 1,3 miljoen voertuigen, waarvan zo'n 2.800 auto's te snel reden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?