Achter de Van Volxemlaan in Vorst is de Bervoetswijk ingehuldigd. De nieuwe wijk, die bestaat uit energiezuinige appartementen en huizen, zal zo’n 1.500 Brusselaars huisvesten.

De Bervoetswijk bevindt zich achter de Van Volxemlaan, op de hoek van de Schaatsstraat en de Marguerite Bervoetsstraat. Ze telt 239 nieuwe gebouwen, drie nieuwe straten en twee nieuwe pleintjes. De nieuwe woningen zijn al allemaal verkocht, vooral aan jonge gezinnen. Met de nieuwe wijk krijgt de gemeente er op slag 1.500 inwoners bij, het equivalent van een klein dorp.

De Bervoetswijk is uitgerust met 200 ondergrondse parkeerplaatsen. Ze is echter niet makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De gemeente vraagt vervoersmaatschappij MIVB al een tijdje om een rechtstreekse tramverbinding naar het centrum zonder omweg langs het Zuidstation. De MIVB wenst daar nu nog niet op in te gaan.

"Er komen in de volgende jaren nog nieuwe woningen in Vorst, maar ook in renovatie van bestaande woningen wordt geïnvesteerd," zegt Brussels minister voor Stadsvernieuwing Evelyne Huytebroeck (Ecolo) aan de RTBF. Volgend jaar komt er ook een nieuwe Nederlandstalige school in Vorst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni