15de Nuit Blanche zet Vrijheidswijk en haar macht in de kijker

© Facebook Nuit Blanche Brussels

Sinds 2003 zet Nuit Blanche het eerste weekend van oktober een miskende wijk in Brussel in de kijker. Voor de 15de editie op 7 oktober wordt dat de Vrijheidswijk, ook wel bekend als de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Sneeuwwijk, aan het Warandepark. Het thema dit jaar is 'machtsspel'.

Met het Paleis der Natie (federaal parlement), de Wetstraat, het Vlaams Parlement en de verschillende kantoren van de Franse Gemeenschap vormt de zone rond het Warandepark het zwaartepunt van veel beslissingscentra. Het geschikte decor voor het publiek om zich vragen te stellen over de machtsspelletjes, zowel binnen de politieke sfeer als op het werk of thuis.

Die diversiteit van macht zal aan bod komen tijdens Nuit Blanche. Zo zal Roger Bernat de Kamer van Volksvertegenwoordigers inpalmen met '100 plenary sessions', een project dat de bezoekers de directe democratie wil doen beleven.

Het economische luik komt aan bod in de hal van het gebouw waar de Franse Gemeenschapsregering zetelt. Daar focust Mathieu Zurstrassen met 'Emissions' op de vijf landen met het hoogste bbp en op de hoeveelheid CO2 die China, Japan, Duitsland, de Verenigde Staten en India in de atmosfeer uitstoten.

Godsdienst mag ook niet ontbreken binnen het machtsspel. De Clinic Orgasm Society staat daarom stil bij de tien geboden en toont met multidisciplinaire performances hoe de Bijbelse geboden nog doorklinken in onze joods-christelijke beschavingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
BRUZZ Magazine
deze week
  • De obesitas-epidemie: kwart Brusselse kinderen te dik
  • Adriana Costa Santos leidt vrijwilligersoperatie in Maximiliaanpark
  • De laatste week van Jean-Pierre Bruneau
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
deze week
  • Children of the revolution: Wiels remembers the lost art of Sophie Podolski
  • Laurence Vielle & Els Moors: dichters op ronde
  • Mathilde Renault: Chanteuse inspirée par la nuit
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
Neem een abonnement
Lees ook