16.000 gezinnen kiezen voor maandelijkse waterfactuur

De waterfactuur jaarlijks betalen, blijkt niet langer een sinecure.

Meer dan 16.000 gezinnen kiezen ervoor om de waterfactuur maandelijks te betalen, in plaats van één keer per jaar. Watermaatschappij Vivaqua laat de Brusselaars sinds afgelopen zomer de keuze.

De Brusselaar kan sinds juli zijn waterrekening maandelijks betalen in plaats van een grote som neer te tellen aan het einde van het jaar. Het enige wat ze moeten doen, is een account aanmaken op het onlineplatform Doccle en dat linken aan je klantennummer bij Vivaqua.

In minder dan een half jaar tijd schreven liefst 16.000 huishoudens zich in voor de maandelijkse optie. "Het systeem zorgt ervoor dat je op het einde van het jaar niet voor verrassingen komt te staan. De kans op schulden wordt op deze manier een pak kleiner", legt Vivaqua-directeur Yves Bourdeau de voordelen uit.

Volgens Bourdeau zullen er nog meer huishoudens zich tot de maandelijkse factuur laten verleiden. "Het is nog niet zo bekend, maar na een jaar schatten we dat we aan 30.000 gebruikers zullen zitten. Al die huishoudens ontsnappen zo aan een potentieel risico op gerechtskosten", zegt Bourdeau in La Capitale.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?