17-jarige bekent moord op Nigeriaanse prostituee

Prostitutie prostituée sekswerkers vitrine raamprostitutie Sint-Joost-ten-Node 2 Prostitutie prostituée sekswerkers vitrine raamprostitutie Sint-Joost-ten-Node 2
© PhotoNews
| De vermoedelijke dader van de moord op een prostituee is gevat.
© PhotoNews
| De vermoedelijke dader van de moord op een prostituee is gevat.
Updated: 21-06-2018 - 13:22

De verdachte die was opgepakt in het onderzoek naar de moord op een Nigeriaanse sekswerker heeft bekentenissen afgelegd. Dat meldt het parket. De 17-jarige jongeman moet naar een gesloten jeugdinstelling in afwachting van zijn proces.

De verdachte werd woensdagochtend verhoord en heeft bekentenissen afgelegd. "De feiten zouden zich afspelen in de context van betaalde seksuele prestaties", aldus een persbericht van het parket.

"De Procureur des Konings heeft beslist de jeugdrechter te vorderen voor feiten van doodslag." De jeugdrechter besliste daarop om de verdachte te plaatsen in een gesloten jeugdinstelling.

"De feiten zouden zich afspelen in de context van betaalde seksuele prestaties", aldus het parket. "Het onderzoek naar de feiten blijft in handen van de onderzoeksrechter terwijl de jeugdrechter zal beslissen over de verdere vrijheidsberoving van de verdachte."

Gekend bij jeugdrechter

De jongeman, geboren in 2000, was bij de politie en de jeugdrechtbank al gekend voor feiten van onder meer diefstal met geweld en diefstal met braak. De jeugdrechter legde hem vorig jaar al verschillende maatregelen op.

De dood van de sekswerkster begin deze maand veroorzaakte heel wat ophef en leidde zelfs tot een staking van haar collega's in de wijk. De 23-jarige Eunice werd op 5 juni zwaargewond aangetroffen op het trottoir van de Linnéstraat in Schaarbeek.

De jonge vrouw werd nog overgebracht naar het ziekenhuis maar overleed daar aan haar verwondingen. Uit het onderzoek bleek dat ze verschillende messteken had gekregen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?