17 personen opgepakt in Maximiliaanpark, onder wie 3 minderjarigen

© Ivan Put

Politieagenten van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene hebben woensdagochtend 17 personen opgepakt tijdens een controle bij de migranten in het Maximiliaanpark. De agenten onderzoeken de identiteit en verblijfsstatus van de migranten. Onder hen waren drie minderjarigen.

Het is nog niet bekend wat er gebeurt met de woensdagochtend opgepakte migranten. De politie is nog bezig de personen te ondervragen, meldt de politiecommissaris van de zone, Olivier Slosse.  “We kijken naar de verblijfsstatus en de andere legale documenten die de persoon in kwestie bij zich draagt. Is de persoon niet in het bezit van geldige binnenlandse documenten, dan dragen we het dossier over naar Vreemdelingenzaken.”

In dat geval kunnen er verschillende dingen gebeuren: de persoon in kwestie krijgt toch de benodigde legale documenten. Zo niet, dan krijgt hij of zij het bevel om het grondgebied te verlaten, of wordt naar een gesloten centrum gestuurd. Ook kan hij of zij gerepatrieerd worden naar het land van herkomst. Als het gaat om een minderjarige, krijgt de migrant via Vreemdelingenzaken een voogd toegewezen die hem of haar zal bijstaan in de asielprocedure.

De politie voert regelmatig controles uit, legt Slosse uit. “We controleren op dagelijkse basis, omdat het gaat om een samenscholing van mensen en we de opdracht hebben om de openbare orde en de rust te handhaven. Eens in de paar dagen doen we ook een grotere controle naar verblijfsdocumenten, soms samen met de federale gerechtelijke politie of de dienst Vreemdelingenzaken.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?