1707 is nieuw MIVB-noodnummer voor verdachte situaties

SDR
© BRUZZ
10/01/2017

De Brusselse vervoersmaatschappij voert een oproepnummer in om verdachte voorwerpen of verdacht gedrag te melden. Met onmiddellijke ingang kunnen reizigers daarvoor terecht op 1707.

Er is vanaf dinsdag één uniek oproepnummer voor wie iets verdachts ziet op de bus, tram, metro of in de stations van de MIVB. Via 1707 beland je bij een call center, met een ploeg die speciaal is opgeleid om zulke oproepen te beantwoorden. De medewerkers geven de informatie dan door aan de betrokken diensten, zoals de veiligheidsdispatchings of de politie.

De MIVB wijst erop dat 1707 een extra mogelijkheid is om iets verdachts te melden, naast de bestaande opties: "Reizigers kunnen onmiddellijk de dispatching contacteren via de telefoon op het perron of de contactzuilen in de stations. En ze kunnen zich rechtstreeks richten tot de trambestuurder, de buschauffeur of de MIVB-medewerkers in de stations of op het net."

Voor precieze feiten zoals een diefstal of agressie blijft het aangewezen om de politie te bellen op 101.

Het oproepnummer 1707 is gratis. Daarnaast is het zeven dagen op zeven en 24 op 24 uur beschikbaar. Dinsdag start een affichecampagne om het bekend te maken bij de reizigers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni