18 personen opgepakt bij ontruiming kraakpand in Elsene

© Google Maps
| De Malibranstraat in Elsene.

De Brusselse lokale politie heeft dinsdag een kraakpand ontruimd in de Malibranstraat in Elsene. Daarbij werden 18 personen opgepakt, 11 omdat ze zonder wettig verblijif in België verbleven en 7 omdat ze verdacht werden van misdrijven. Dat meldt het Brusselse parket donderdag.

De politie was de voorbije weken al herhaaldelijk moeten tussenkomen in het pand na klachten over geluidsoverlast, zowel overdag als 's nachts. Uiteindelijk werd dinsdag met een deurwaarder overgegaan tot de ontruiming. Daarbij werkte de politie samen met de Dienst Vreemdelingenzaken, maar voerde ze ook een huiszoekingsbevel uit omdat vermoed werd dat verschillende bewoners van het pand misdrijven op hun kerfstok hadden.

Van de 25 personen die in het pand aanwezig waren, bleken er 11 illegaal in het land te verblijven. Vier kregen een bevel om het land te verlaten, vijf werden vrijgelaten, één werd overgebracht naar een gesloten vluchtelingenopvangcentrum en een laatste werd overgebracht naar de gevangenis.

Daarnaast pakte de politie ook zeven mensen op die verdacht werden van verschillende misdrijven, zoals fietsendiefstal, bezit van verboden wapens en heling. Zes van hen werden na verhoor vrijgelaten.

"De eigenaar van het gekraakte pand heeft de site professioneel laten afsluiten, zodat de openbare rust, veiligheid en gezondheid zo snel mogelijk kunnen worden hersteld", aldus nog het parket.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?